"Загроза серйозної кризи": Україна ризикує залишитися без інвестицій

8 березня 2020, 13:32
Після зміни уряду зріс ризик безперешкодної співпраці України з МВФ.
Дефолт, Україна, гривня
Інвесторам рекомендують уникати вкладення в держборг України / dengi-info.com

До позитивних повідомлень від Міжнародного валютного фонду іноземним інвесторам рекомендують уникати вкладень в українські держоблігації.

Як говориться в аналітичному звіті інвестиційної компанії Concordе Capital, після заміни українського уряду зріс ризик безперешкодної співпраці Києва з МВФ.

"Ми рекомендуємо інвесторам уникати державного боргу України, хоча б до тих пір, поки не надійде чітке і однозначно позитивне повідомлення від МВФ про Україну", - підкреслюється в документі.

відео дня

У Concordе Capital також попередили, що одним з ключових наслідків перестановок в Кабміні є ризики популістської політики замість структурних реформ і повернення впливу олігархів.

"Ми не бачимо можливості для нового кабінету зробити щось краще, ніж попередній, Україна потрапить у серйозну політичну кризу вже в цьому році", - сказано в документі.

читайте також"Послати МВФ в д*пу": "слуга народу" назвав єдиний шанс для економіки України

При цьому в Concordе Capital додали: "Якщо основною вимогою фонду залишиться прийняття закону, який перешкоджає денаціоналізації Приватбанку, шанс на домовленість буде".

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Україна поки не отримає 5,5 млрд доларів від МВФ: терміни отримання нового траншу поки не визначені, а переговори щодо нового кредиту затягуються у зв'язку зі зміною уряду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти