"Неоліберальна хе*ня": експерти влаштували гризню в прямому ефірі

29 лютого 2020, 02:23
Олександр Охріменко звинуватив Тараса Загороднього у брехні.
Охріменко
Олександр Охріменко / Скріншот

Економіст Олександр Охріменко вступив у гостру суперечку з політтехнологом Тарасом Загороднім.

Зокрема, Охріменко заявив про те, що Україні необхідно позбавлятися від радянської промислової спадщини.

"У нас дуже багато залишилося радянського мотлоху. Необхідно його дійсно порізати на металобрухт, раз і назавжди, тому що воно дійсно заважає. Дай бог, поріжемо. Падіння промисловості відбувається, але старої, яка дійсно просто не потрібна. Є дуже велика кількість підприємств, де вже працювати ніхто не хоче, вони дуже старі й неефективні. У той же самий час створюються нові (підприємства, - ред.). Мало створюються, треба, щоб їх було більше", - підкреслив він в ефірі каналу 112 Україна.

Серед підприємств, від яких Україні необхідно позбутися, він назвав машинобудівні заводи, які "роками крали гроші з бюджету".

"За часів Кучми мільярди доларів вклали в Південмаш. Тепер всі мовчать, а де Південмаш? Трошки покрали і все... На сьогодні залишилися ще старі підприємства, які нікому не потрібні. У нас падає машинобудування, але це те машинобудування, яке розвалено. Хай падає. Не треба їх підтримувати, неефективне виробництво ніхто ніде не підтримує. Хочете підтримувати? Підтримуйте ефективне", - зазначив економіст.

З ним не погодився політтехнолог Тарас Загородній, який підкреслив, що така логіка зводиться до тотальної еміграції українців.

"Роблять з нас аграрну державу. На цьому все закриється... Якщо у нас є металургія, машинобудування повинно бути, а далі - автомобілебудування", - вважає він.

Ці слова висміяв Охріменко: "Я це чую вже 28 років з приводу автомобілебудування. Вистачить, ну не смішіть. Коли я чую таке – це жарт, жартуйте далі. Я просуваю реальні речі, а це фантазії. Не говоріть неправду".

На що Загородній йому заперечив: "А мені смішно, що ви просуваєте неоліберальні ідеї, які призводять до експорту робочої сили за кордон. Давайте ви не будете розповідати казки. Я вас поважаю, але ви сповідуєте неоліберальну хе*ню, яка призводить до відтоку робочої сили за кордон".

Нагадаємо, раніше екс-нардеп Віталій Журавський заткнув рота економісту Олександру Охріменку в прямому ефірі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти