Малхаз Нодарійович Папіашвілі

25 вересня 2023, 19:36
Малхаз Нодарійович Папіашвілі
Малхаз Нодарійович Папіашвілі

Український бізнесмен, меценат та громадський діяч, голова Асоціації спортивної боротьби Київської області

Біографія

Малхаз Нодарійович Папіашвілі (Малхаз (Малхазі) Нодарійович Папіашвілі) народився 11 листопада 1990 року в місті Дедопліцскаро (Грузія). 2001 року разом із батьками та старшим братом переїхав до України, до Білої Церкви.

Причиною переїзду стала гібридна російська агресія – періодичні диверсії на об'єктах критичної інфраструктури та інші характерні для росії методи терору.

відео дня

З раннього дитинства займався вільною боротьбою, і в Україні продовжив захоплюватися спортом, що надалі переросло у підтримку його розвитку в рідному регіоні та активну громадську діяльність.

Освіта

Середню освіту здобував у місцевих школах Білої Церкви.

Першу вищу освіту – юридичну – здобув у Білоцерківському міському аграрному університеті.

У Міжрегіональній Академії управління персоналом Малхаз Папіашвілі отримав диплом магістра права.

Також отримав диплом магістра у Переяслав-Хмельницькому державному університеті імені Григорія Сковороди, де навчався на факультеті фізичної культури.

Кар'єра та громадська діяльність

Малхазі Папіашвілі почав трудовий шлях із підприємницької діяльності – після здобуття вищої освіти почав надавати юридичні послуги та займатися торгівлею будівельними матеріалами.

З 2015 року вкладає власні кошти у рідну секцію вільної боротьби у Білій Церкві. Надалі - також і в інші секції боротьби рідного міста, потім – в секції сусідніх населених пунктів громади.

За надання значної підтримки розвитку місцевого спорту, 2018 року став почесним президентом Білоцерківської міської Федерації вільної боротьби. Восени 2023 року очолив Асоціацію спортивної боротьби Київської області.

Малхаз Нодарійович Папіашвілі зібрав навколо себе однодумців, які також займаються підтримкою розвитку спортивної боротьби у Київській області та виділяють на це власні кошти. Основні зусилля Асоціації зосереджені на забезпеченні дітей комфортними умовами для занять спортивною боротьбою, підтримці спортивних талантів та додатковому фінансуванні зарплат тренерського складу місцевих секцій.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Білоцерківська міська Федерація вільної боротьби займалася відновленням роботи секцій в громаді, що було реалізовано впродовж весни-літа 2022 року.

У грудні 2022 року разом із іншими меценатами Малхаз Папіашвілі сформував призовий фонд для Кубка України з вільної боротьби, який проходив у Білій Церкві. Ентузіасти змогли зібрати 450 тисяч гривень – цю суму було спрямовано на виплату премій переможцям змагань, а також їхнім тренерам.

За словами Малхаза Папіашвілі, навесні 2023 року Білоцерківська міська Федерація вільної боротьби вже налічувала близько 30 тренерів у своєму складі, а кількість дітей, які займаються на секціях, перевищила 600 осіб. Ці показники перевершили довоєнний рівень.

Станом на 2023 рік десятки молодих борців із білоцерківської громади одержують від місцевої федерації стипендії за спортивні досягнення, а четверо старших вихованців спортивного об'єднання отримали від білоцерківської федерації гранти на оплату навчання в університетах.

Очоливши Асоціацію спортивної боротьби Київської області, Малхаз Папіашвілі націлений масштабувати успішні кейси Білоцерківської федерації на всю Київщину.

У квітні 2023 року очолив представництво ГО "Грузинське Земляцтво" у Білій Церкві.

Волонтерство

З 24 лютого 2022 року Малхазі Папіашвілі почав приділяти особливу увагу підтримці Сил Оборони України для відбиття російського вторгнення – систематично проводить закупівлі та передає військовим захисне спорядження, дрони, тепловізори тощо.

Співпрацює з Грузинським Легіоном, який з 2014 року бере активну участь у захисті територіальної цілісності та суверенітету України.

Надає підтримку військовим госпіталям, за що одержав почесну грамоту від Митрополита Київського та всієї України Епіфанія.

За заслуги перед Україною Малхаз Нодарійович Папіашвілі отримав нагороди від багатьох високопосадовців, зокрема від заступника начальника Генштабу ЗСУ Сергія Наєва, начальника ГУР МО Кирила Буданова, начальника Управління Нацполіції Київської області Андрія Небитова та інших.

Родина

Одружений, виховує трьох дітей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти