StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Міжнародний день дякую 2023: теплі вітання у віршах та прозі

10 січня 2023, 10:00
Розповімо, як правильно сказати спасибі за все хороше і зробити світ тепліше.
День подяки 2023
День спасибі 2023 / ua.depositphotos.com

Подякувати оточуючим і показати свою ввічливість можна в Міжнародний день дякую. Це незвичайне свято відзначається по всьому світу. Воно з'явилось, як спосіб боротьби з безкультурним і грубим спілкуванням.

Чому важливий день дякую

Міжнародний день спасибі з'явився завдяки ініціативі ООН і ЮНЕСКО. Ці міжнародні організації хотіли нагадати людям, як важливо висловлювати подяку, бути добрими і чуйними. Завдяки зусиллям Міжнародний день спасибі стали відзначати щорічно 11 січня.

День дякую: історія свята

Як це не дивно, але звичка дякувати з'явилася тільки на початку 20 століття. Вперше слово "спасибі" з'явилося в розмовному словнику Франції в 16 столітті, але і тоді люди не часто його використовували.

відео дня

Існує версія появи слова "спасибі" релігійної спрямованості. В даному випадку дослідники вважають, що термін з'явився від укороченого словосполучення "Спаси Бог". Також є версія і про те, що священнослужитель Авакум намагався ввести в ужиток це побажання порятунку душі.

Паралельно зі "спасибі" в православ'ї багато століть активно використовувалося фраза "благо дарую", яке перетворилося "благодарю" або "дякую".

День спасибі: як правильно дякувати

Відзначити Всесвітній день спасибі 2023 можна досить просто – сказавши слова подяки всім, хто прийшов на допомогу у важкий момент, підтримав, допоміг і навіть просто за дружбу, любов.

Вважається, що висловлені слова подяки сприймаються організмом людини, як приємні погладжування і поцілунки матері. Щиро сказане спасибі викликає теплі почуття, радість і емоційний підйом. Така гамма почуттів виникає, як у того, хто висловлює подяку, так і у тих, хто отримує її.

Щоб досягти максимального результат потрібно дивитися людині прямо в очі, щоб персоніфікувати висловлювану подяку. Також важливий і тон, яким говориться подяку. Позитивний настрій і посмішка допоможуть донести до співрозмовника емоції.

Сучасне суспільство все частіше забуває про вдячність, все більше людей не вважають за потрібне говорити "чарівні" слова за надані їм послуги або допомогу. Щоб змінити ситуацію, нагадати про важливість таких слів, про правила етикету і був задуманий Міжнародний день спасибі.

День спасибі: привітання у віршах і прозі, листівки

Давайте скажемо всім "дякую",

За теплоту, турботу та добро.

Всім тим, хто дарує нам посмішку,

І з ким нам просто та легко.

Ви подяку свою висловлюйте,

Сказати не бійтесь добрих слів.

І близьким ві хорошого бажайте,

Щоб кожен був здоровим з них.

Листівки З Днем спасибі 2023
Листівки з Днем спасибі 2023

З Міжнародним днем дякую 2023
З Міжнародним днем дякую 2023

***

У Міжнародний день "дякую"

Дякуйте будь-кому,

І подякою нехай вашою

Буде день розфарбований.

Ви на "дякую" не скупіться,

З друзями щедро поділіться,

Адже всім і кожному на світі

Слова приємно чути ці!

Листівки Міжнародний день спасибі
Листівки Міжнародний день спасибі

***

У світі немає нічого простішого, ніж сказати іншій людині "спасибі", і немає нічого ціннішого цих семи букв. У Міжнародний день "спасибі" хочу вам побажати море подяки від колег і друзів, рідних і знайомих. І нехай у вас ніколи не вичерпається бажання дякувати життя, сім'ю і себе за все, що є і за все, що буде!

Картинки день спасибі
Картинки день спасибі

***

З Міжнародним днем "дякую"! Нехай це слово завжди буде звучати навіть здавалося б, за кожну дрібницю. "Спасибі" гріє душу, радує серце і просто піднімає настрій. Сказати його зовсім нескладно, але стільки емоцій воно висловлює.

Міжнародний день Дякую
Міжнародний день Дякую

***

У цей день хочу подякувати всім вам, за добрі справи, хороші слова і вчинки, віру в завтрашній день, щирість, людяність і доброту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти