Мільйони в банку і робота у Медведчука: що відомо про нового главу Укрзалізниці

26 серпня 2020, 18:11
Володимир Жмак призначений новим Головою правління Укрзалізниці замість раніше звільненого Євгена Кравцова.
Жмак
Новий голова правління Укрзалізниці Володимир Жмак / Фото: УНІАН

Володимир Жмак призначений новим головою правління Укрзалізниці замість раніше звільненого Євгена Кравцова. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабміну. Главред дізнавався, що про нього відомо.

Володимир Жмак: біографія і компромат

56-річний Жмак Володимир Миколайович родом з Чорнобиля.

Згідно з офіційною біографією, Жмак почав працювати ще у 80-х роках, будучи тоді слюсарем з ремонту автомобілів автобази в Києві. Після цього, до служби в армії в Афганістані і після повернення, працював регулювальником радіоапаратури. Також після армії Жмак навчався в Київському національному університеті імені Шевченка на факультеті міжнародних відносин (там же в цей час навчалися Петро Порошенко і Михайло Саакашвілі).

відео дня

Після закінчення університету його кар'єра пішла вгору. Так, Жмак з 1991 по 2006 рік був спочатку комерційним директором, а пізніше - керуючим партнером україно-французької адвокатської фірми Луара-Київ Інтернешнл. Після цього Жмак 4 роки, з 2006 по 2010 був радником президента мобільного оператора Київстар.

З 2010 по 2011 рік Жмак очолював наглядову раду ІТТ-Плаза - фірми, що займається орендою нежитлових приміщень, якій входила в компанію, що раніше належала засновнику Київстару, бізнесменові Ігорю Литовченко і чоловіку екс-міністра фінансів Оксани Маркарової Данилу Волинцю.

У 2011-2012 роках, новий глава УЗ працював президентом ТНК Україна - мережі російських заправок, яку після перейменування нині асоціюють з нардепом ОПЗЖ і кумом президента РФ Віктором Медведчуком.

З 2012 по 2015 рік Жмак був керівником підприємства РН-Україна.

У 2014 році, будучи президентом РН-Україна, Жмак балотувався в депутати Київради по 43 виборчій дільниці (Микільська Борщагівка в Києві)у якості єдиного кандидата від партії УДАР, кандидата в президенти Петра Порошенка і громадської організації Третя українська республіка Юрія Луценка, але тоді Жмак не зміг обійти екс-депутата Олександра Пабата, який пізніше також нетривалий час перебував у партії п'ятого президента Блок Петра Порошенка Солідарність.

У 2015 році Жмак був призначений першим заступником голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі.

Починаючи з травня 2019 і донині Володимир Жмак був членом наглядової ради аеропорту Бориспіль.

Володимир Жмак одружений на громадянці Франції Маріанн Жермен Деніз Нюбла Жмак, пара виховує чотирьох дітей.

Володимир Жмак: декларація

Згідно з декларацією Жмака за 2019 рік, у розпорядженні його сім'ї є чотири квартири в Києві, будинок в Гореничах і дача в Ржищеві Київської області, а також його дружині належать 6 земельних ділянок і квартира у Франції. Сім'я володіє двома автомобілями - Lexus GX 460 і Renault Espace 2012 року випуску.

Крім зарплати в Борисполі більш ніж в 1 мільйон гривень на рік, на банківських рахунках Жмака і його сім'ї зберігаються близько 288 000 доларів, 614 000 євро і майже 287 000 гривень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти