У ВООЗ відреагували на спалахи небезпечної лихоманки в Африці

У ВООЗ відреагували на спалах вірусу в Африці / Reuters

До регіону вже направили групу фахівців для надання допомоги місцевим медикам, а також вакцини та лікарські засоби.

У Всесвітній організації охорони здоров'я вважають, спалахи небезпечної лихоманки Ебола в Демократичній Республіці Конго та в Гвінеї можуть становити істотний регіональний ризик, повідомляє сайт організації.

За словами директора програми ВООЗ із надзвичайних ситуацій в галузі охорони здоров'я Майкла Райана, нині слід вживати координованих заходів разом із владою регіону.

"Гвінея, Сьєрра-Леоне, Кот-д'Івуар та інші країни схвалили невідкладні дії (для запобігання поширенню Еболи - ред.). Ми вітаємо такий підхід. Нам дійсно потрібні скоординовані заходи під керівництвом влади регіону, оскільки ця хвороба представляє регіональний ризик", - заявив він.

Читати такожПершовідкривач Еболи попередив про небезпеку нової смертельної хвороби

ВООЗ вже направила до регіону групу фахівців для надання допомоги місцевим медикам, а також вакцини та лікарські засоби.

"ВООЗ робить все можливе, ми повністю обладнані та готові надати підтримку на найвищому рівні та Гвінеї, і Конго, і сусіднім країнам", - сказав Райан.

Разом з тим глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебреієсус заявив, що спалахи лихоманки Ебола в ДР Конго і Гвінеї "абсолютно не пов'язані" між собою.

Нова пандемія - про що повідомлялося раніше:

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти