У Берліні зважилися на діалог з США через санкції проти Північного потоку-2

Труба газопроводу Північний потік-2 / Reuters

Як повідомляють в уряді ФРН, офіційний Берлін брав участь у демаршах кількох країн ЄС проти санкцій США, які завдають удари по Північному потоку-2.

Представники Уряду Федеративної Республіки Німеччина не припиняють шукати способи для діалогу з адміністрацією Джо Байдена щодо скасування американських санкцій проти російського газопроводу Північний потік-2. Така інформація міститься в відповіді німецької влади на запит фракції Бундестагу Союз-90 / Зелені.

У документі йдеться, що уряд на різних рівнях здійснював переговори з даного питання з Білим домом і Держдепом ще за попереднього президента Дональда Трампа ‒ і погоджував проблематику американських санкцій з партнерами Німеччини по Євросоюзу.

"Уряд ФРН тісно узгоджував проблематику екстериторіальних санкцій з партнерами в ЄС і брав участь як у 2020, так і у 2021 році у Вашингтоні в демаршах кількох країн-членів ЄС проти цих санкцій США. Як ЄС і країни-члени, так і Уряд ФРН на двосторонній основі продовжить шукати шляхи діалогу з цього питання і з новою адміністрацією США", – йдеться в тексті.

Читати такожУ Шмигаля розповіли про дії України у разі добудови Північного потоку-2

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Північний потік-2

Газопровід Північний потік - 2 - російський проект, мета якого-з'єднання газотранспортних систем Росії та Німеччини через Балтійське море в обхід території України.

Запуск газопроводу Північний потік - 2 загрожує транзиту газу через територію України, що завдасть шкоди державному бюджету і загрожуватиме безпеці країни.

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти