У Білому домі розповіли правду про переговори Байдена з Путіним

Байден підтримав Україну в розмові з Путіним / Reuters

Про що говорили Байден і Путін у телефонній розмові.

Президент США Джо Байден сам подзвонив президенту Росії Володимиру Путіну.

Як повідомляє прес-служба Білого дому, у телефонній розмові з російським лідером Володимиром Путіним лідер США висловився на підтримку суверенітету України і заявив про готовність захищати союзників.

"Він подзвонив Путіну сьогодні після полудня, щоб підтвердити нашу підтримку суверенітету України, а також щоб підняти турбуючи питання, в тому числі повідомлення про пропоновані Росією винагороди за солдатів США в Афганістані, втручання у вибори 2020 року, отруєння Олексія Навального", - сказала прессекретаря Білого дому Джен Псакі.

Вона додала: "намір Байдена полягав у тому, щоб чітко дати зрозуміти, що США будуть діяти рішуче" на захист національних інтересів у відповідь на "зловмисні дії Росії".

Читати такожПерший дзвінок Не Зеленському: Байден і Путін по телефону обговорили Україну

Байден і Путін також обговорили продовження договору про стратегічні наступальні озброєння на 5 років, а також домовилися підтримувати прозору і послідовну комунікацію в майбутньому.

При цьому в пресслужбі Кремля повідомили, що під час телефонної розмови з президентом США обговорювалася ситуація в Україні. Про отруєння Олексія Навального, хакерські атаки і співпрацю з Талібаном в Адміністрації лідера РФ не згадали.

Новини США - про що раніше повідомляв Главред:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти