У Путіна дали оцінку війні Азербайджану і Вірменії у Нагірному Карабасі

Азербайджан і Вірменія повинні утриматися від масштабного військового конфлікту - Пєсков / Reuters

У Кремлі поки не проводили перемовин з офіційним Баку.

Москва закликає сторони конфлікту у Нагірному Карабасі утриматися від бойових дій і будь-якої військової ескалації ситуації. Російський президент Володимир Путін вже поговорив по телефону з прем'єрміністром Вірменії Ніколом Пашиняном, проте з азербайджанською владою перемовини не проводилися.

Про це заявив прессекретар російського глави держави Дмитро Пєсков, повідомляє ТАСС.

За його словами, наразі позиція Кремля базується на тому, що сторони конфлікту повинні проявити спокій і не йти на подальшу військову ескалацію конфлікту.

"Зараз ми закликаємо всі сторони, перш за все, сторони конфлікту до максимальної стриманості, до відмови від військових методів ведення справ і також до відмови від будь-яких кроків, які можуть спровокувати подальше небажане загострення ситуації, що і без того знаходиться на стадії по суті військового зіткнення", - сказав Пєсков.

Також він підкреслив, що після бесіди Путіна з главою вірменського уряду Ніколом Пашиняном, президент РФ може провести телефонну розмову з владою Азербайджану. Перемовини можуть відбутися в разі такої необхідності.Читати такожАзербайджан покінчить з проблемою Нагірного Карабаху: Алієв зробив заяву

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти