"Зварив Новачок, відсьорбнув, впав у кому": Навальний прокоментував своє "самоотруєння”

Олексій Навальний / Reuters

Французькі ЗМІ писали, що Путін у розмові з Макроном заявив, що Навальний сам міг прийняти отруту Новачок.

Російський опозиціонер Олексій Навальний, який раніше висунув першу вимогу після отруєння, відповів на припущення президента Росії Володимира Путіна про те, що він міг сам отруїтися Новачком.

Політик іронічно написав в Instagram, що він сам на кухні зварив отруту і випив її в літаку, щоби "померти в Омській лікарні".

"Хороша версія. Вважаю, що заслуговує найпильнішого вивчення. Зварив на кухні Новачок. Тихо відсьорбнув з фляжки в літаку. Впав у кому. До цього домовився з дружиною, друзями і колегами, що, якщо МОЗ наполягатиме, щоби мене відвезли лікувати в Німеччину, вони у жодному разі не дозволяли це зробити. Померти в Омській лікарні й опинитися в Омському морзі, де встановили б причину смерті "пожив достатньо" - ось кінцева мета мого хитрого плану", - написав Навальний.

"Але Путін мене переграв. Його просто так не проведеш. В результаті я, як дурень, пролежав у комі 18 днів, але свого не добився. Провокація не вдалася!" - додав він.

Нагадаємо, французька газета Le Monde писала, що російський президент Володимир Путін у розмові зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном 14 вересня заявив, що Навальний сам міг прийняти отруту Новачок, через яку він впав у кому.

Отруєння Навального - що було раніше:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти