США запроваджують санкції проти близького оточення Лукашенка через сприяння нападу Росії

США / Reuters

Білорусь все більше покладалася на економічну, політичну і військову підтримку Росії, відзначили в США.

Міністерство фінансів США 24 лютого запроваджує санкції проти 24 білоруських фізичних і юридичних осіб через підтримку і сприяння Білорусії російському вторгненню в Україну.

Про це йдеться на сайті відомства.

Відзначається, що обмеження зосереджені проти оборонного сектора Білорусі і фінансових установ, в яких Білорусь має тісні зв'язки з Росією.

США повідомляють, що в останні роки Білорусь все більше покладалася на економічну, політичну і військову підтримку Росії.

Режим Лукашенка продовжував руйнувати демократію в Білорусі і в цьому процесі все більше підпорядковувався Росії. Пропоновані зміни до білоруської Конституції посилять цю тенденцію і прокладуть шлях для посилення російського впливу в Мінську.

"Казначейство продовжує руйнувати військові та фінансові можливості Білорусі шляхом цілеспрямованих санкцій. Крім того, через взаємозв'язок між двома країнами, дії Мінфіну проти Росії також завдадуть сильного економічного болю режиму Лукашенка",- заявила міністр фінансів Джанет Л.Еллен.

США вводять санкції проти:

Читати такожДжо Байден розтрощив новими санкціями Росію

Санкції проти Росії за визнання "ЛДНР"

Санкцій проти Москви запровадила Великобританія. Так, введені британцями обмеження торкнулися 5 російських банків і підприємців Геннадія Тимченка, Бориса Ротенберга та Ігоря Ротенберга.

Раніше указ про введення санкцій проти всіх осіб, які будуть економічно співпрацювати з "ДНР" і "ЛНР " підписав президент США Джо Байден.

Глава Білого дому направив листи спікеру Палати Представників і главі Сенату США про підписаний ним указ про санкції проти "ЛДНР".

Запроваджені Байденом санкції проти "ДНР" і "ЛНР" забороняють:

будь-яке схвалення, фінансування, сприяння або гарантія з боку громадян США щодо фінансування терористів "ЛДНР", а також передбачають те, що на території США будуть "заморожені" рахунки, майно осіб, пов'язаних з "ЛДНР" (список визначить Міністерство фінансів США).

Новини заразКонтакти