США оголосять про новий пакет військової допомоги Україні найближчим часом - Білий дім

Білий дім анонсував новий пакет військової допомоги Україні / Вікіпедія, ua.depositphotos.com

У Білому домі підкреслили, що США підтримують регулярні контакти з Україною щодо її військових потреб і надають ЗСУ багатомільярдну військову допомогу.

Сполучені Штати Америки найближчим часом оголосять про новий пакет військової допомоги Україні. Про це заявила представниця Білого дому Олівія Далтон.

"Очікую, що незабаром ми оголосимо про додаткову допомогу у сфері безпеки (для України)", - сказала Далтон у вівторок на брифінгу для журналістів.

Також вона відповіла на запитання про можливе відправлення винищувачів F-16 в Україну. Представниця Білого дому повторила заяву Джо Байдена про те, що США поки що не планують постачати літаки.

Вона зазначила, що США підтримують регулярні контакти з Україною щодо її військових потреб і надають ЗСУ багатомільярдну військову допомогу.

"Ми передаємо артилерійські боєприпаси, бронетехніку, критичні засоби протиповітряної оборони. Ми перебуваємо в постійному контакті щодо їхніх бойових потреб. І я очікую, що скоро оголосять про додаткову допомогу у сфері безпеки", - додала Далтон

США відмовились передавати ЗСУ винищувачі F-16

Нагадаємо, що 30 січня президент США Джо Байден заявив, що Сполучені Штати Америки не передаватимуть Україні свої бойові літаки F-16, про які просить Київ. Так, відповідаючи на запитання журналістів, чи підтримує він відправку літаків, які, за словами представників України, зараз є пріоритетними, Байден відповів коротко: "Ні".

Пізніше Білий дім підтримав рішення президента США Джо Байдена не відправляти в Україну літаки F-16. Координатор Ради національної безпеки Білого дому зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі заявив, що США вже і так посилають або анонсували військову допомогу для відправки Україні, включаючи танки Abrams.

"Що я можу вам сказати, так це те, що надається велика допомога, яка буде відправлена в найближчі тижні й місяці. Ці засоби для українців будуть критично важливими для бойових дій взимку, а також навесні", - сказав Кірбі.

Вас може зацікавити:

Автор: Аліна Дембіцька
Новини заразКонтакти