Спочатку - лише над Києвом та заходом: у США допускають забезпечення безполітної зони над Україною

Курт Волкер заявив про можливість забезпечення безполітної зони над частиною України/ УНІАН

Попри занепокоєння, що це втягне НАТО у прямий конфлікт з РФ, це, на думку Курта Волкера, все ж можна зробити за прикладами попередніх операцій.

Сполучені Штати разом із союзниками по НАТО можуть забезпечити безполітну зону над Україною попри занепокоєння через прямий конфлікт з Росією.

Таку думку висловив колишній спецпредставник США по Україні, експосол США при НАТО Курт Волкер. «Українцям потрібно більше ракет «Стінгер», більше «Джавелінів», основних боєприпасів, їм потрібна допомога з протиповітряною обороною. І я би рекомендував, і я впевнений, що для нас це була би гарна ідея - запровадити безполітну зону»,- зауважив Волкер під час онлайн-конференції, організованої Американсько-Українською Діловою Радою (USUBC).

Спочатку, за його словами, це можна зробити над Києвом та Західною Україною – за участю союзників, зокрема, Великої Британії, Польщі, можливо Туреччини. Волкер вважає, що необхідно запобігти, насамперед, атакам проти цивільного населення та критичної інфраструктури, такої як АЕС.

«Обґрунтувань для цього більше ніж достатньо», - наголосив Волкер.

Попри занепокоєння, що це втягне НАТО у прямий конфлікт, це, на його думку, все ж можна зробити за прикладами попередніх операцій, а саме, з обмеженнями по цілях, по умовах застосування компонентів, для забезпечення лише безполітної зони, а не для атак по інших, якщо самі не зазнали нападу.

«Я думаю, що це можливо, і це треба зробити негайно», - зазначив Волкер.

Водночас, він висловив переконання, що все більше людей в Росії, у тому числі серед військових «починають розуміти», що перебувають у руках навіженого безумця, який також має доступ до ядерної зброї, а також, що Путін веде свою країну до руйнації.

«Єдину загрозу для Росії становить особисто Володимир Путін. Ніхто інший не загрожує Росії, ніхто не нападає на неї. Заходи, які запроваджуються проти Росії наразі є виключно економічними, розроблені насамперед для того, щоби підірвати їхні військові зусилля»,- зауважив Волкер.

Читайте такожАрмія США не братиме участі у війні Росії з Україною - БайденВсе, що потрібно зробити Росії – це зупинитися, але Путін на це не хоче йти.

«Як це все закінчиться… Думаю, найбільш вірогідний сценарій, який я бачу, Росія продовжить нападати та намагатися вбивати українців, але зав’язне. Україна не здаватиметься та воюватиме жорстко на захист своєї країни, своїх міст»,- зазначив Волкер.

Крім того, за його словами, санкції та глобальний тиск на Росію продовжить зростати. Водночас він висловив переконання, що цей процес потрібно посилити й пришвидшити з боку Заходу.

Як повідомляв Главред, у США пояснили, чому не можуть закрити небо над Україною.

США про війну в Україні - інші новини:

Новини заразКонтакти