Шольц назвав незмінну умову членства України в НАТО

Шольц назвав умову членства України в НАТО / Коллж: Главред, фото: УНІАН, Офіс президента

ФРН є однією з ключових країн, які мають опрацювати всі гарантії безпеки для української держави, підкреслив Шольц.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц назвав важливу умову вступу України до НАТО. Для того, щоб наша країна могла стати членом Альянсу, потрібно завершити війну з країною-агресоркою Росією. Про це Шольц сказав в інтерв'ю телеканалу ARD.

Як зауважив очільник німецького уряду, ФРН є однією з ключових країн, які мають опрацювати всі гарантії безпеки для української держави.

"Попри ці застереження, говорити про вступ України до НАТО можна лише після припинення всіх територіальних суперечок", - наголосив Шольц.

Федеральний канцлер підкреслив, що ця умова є обов'язковою та незмінною.

Членство України в НАТО

Нещодавно президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна вже зробила максимум для того, щоб Київ приєднався до НАТО. Тепер держава очікує політичного запрошення до Альянсу на саміті у Вільнюсі, який відбудеться в липні поточного року.

Як зазначив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, до перемоги над агресором Росією немає сенсу обговорювати перспективи євроатлантичної інтеграції української держави. В рамках липневого саміту у Вільнюсі держави можуть ухвалити широку програму допомоги Україні.

Голова громадської організації Україна в НАТО, учасник Атлантичної ради Юрій Романюк вважає, що Київ може вступити до Альянсу у квітні 2024 року. На його думку, сценарій може бути реалізований у разі припинення на той час гарячої фази війни.

Вас може зацікавити:

Новини заразКонтакти