РФ вкрала ідею українського "Корсара" і створює "легку" ракету для свого ПТРК - ЗМІ

Росія розробляє легку ракету для свого ПТРК "Корнет" / Колаж: Главред, фото: x.com/MuxelAero, Генеральний штаб ЗСУ

Росія розробляє нову ракету для протитанкового комплексу "Корнет", яка нагадує український ПТРК "Корсар", стверджує Defence Express.

Росія розробляє нову ракету для протитанкового комплексу "Корнет", яка отримала індекс 9М134. Ця ракета розробляється Тульським конструкторським бюро приладів і схожа на український ПТРК "Корсар", пише Defence Express.

Згідно з повідомленням Defence Express, нова російська ракета має значно меншу вагу порівняно зі штатною 9М133. Нова ракета призначена для ураження середньоброньованої, легкоброньованої та неброньованої техніки і обладнана тандемною бойовою частиною для подолання динамічного захисту. Вона має систему наведення "лазерна стежка", як і попередня версія.

Defence Express зазначає, що російська розробка нагадує українську ракету до ПТРК "Корсар". Український "Корсар" призначений для ураження менш броньованих, на відміну від "Стугни".

Ракета РК-2С до "Стугни" має калібр 130 мм і важить 30 кг разом з пусковим контейнером і пробиває не менше 800 мм за динамічним захистом. В свою чергу, ракета РК-3К до "Корсара" вдвічі легша, але пробиває до 550 мм броні за динамічним захистом.

"У РФ з легкою 9М134 пішли далі та розвинули українську ідею. Зокрема для цієї нової ракети задекларована вага 6,2 кг разом із контейнером, а калібр зменшено до 82-мм. Бронепробиття ж становить 250 мм за динамічним захистом", - йдеться у матеріалі.

Як стверджують експерти, цих характеристик достатньо для ураження БМП, БТР та MRAP, але недостатньо для танків у лобовій проєкції. Нова російська ракета не є окремою системою, а доповнює вже існуючий "Корнет".

Що відомо про Defenсe Express

Defenсe Express — українська інформаційно-консалтингова компанія, що спеціалізується на огляді військової техніки, озброєнь та військово-промислового комплексу України. Видає два друковані журнали та має вебпортал, пише Вікіпедія.

Компанія визнається експертною у своїй галузі численними українськими ЗМІ. Брала участь у реалізації інформаційних проєктів, зокрема для ГУР МОУ.

Українські розробки - ракета-дрон "Паляниця"

Нагадаємо, 24 серпня Україна вперше використала новий клас зброї — ракету-дрон "Паляниця" проти російських окупантів, повідомив президент Володимир Зеленський. Він зазначив, що "Паляниця" стала новим методом відплати агресору.

За даними Defence Express, цю зброю могли використовувати і раніше під час ударів по ворожих об’єктах на окупованих територіях. Журналісти УП стверджують, що Україна застосувала ракету-дрон "Паляниця" нібито по цілях окупантів у Криму в серпні 2024 року.

За словами міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова одна українська далекобійна ракета-дрон "Паляниця" коштує менше 1 мільйона доларів.

Як повідомляв Главред, ракета-дрон "Паляниця" є відповіддю на зволікання деяких партнерів із важливими рішеннями заявив Зеленський. Він підкреслив, що нові українські розробки, зокрема "Паляниця", можуть змінити хід війни.

Читайте також:

Новини заразКонтакти