"Путін - не диявол": архітектор з Австрії згадав Гітлера і пояснив будівництво театру у Криму

Керівнику бюро Coop Himmelblau виправдався через будівництво театру в захопленому Росією Севастополі / УНІАН

Архітектор Вольф Прікс назвав "лицемірною" дискусію щодо будівництва театру в анексованому Криму.

Керівник австрійського архітектурного бюро Coop Himmelblau Вольф Прікс, яке будує оперний театр в окупованому РФ Севастополі, заявив, що Володимир Путін "не є дияволом", а дискусія навколо цього процесу є лицемірною, тому що навряд чи хто-небудь міг відмовитися від такого замовлення.

Про це він заявив виданню Süddeutsche Zeitung, коментуючи критику на адресу бюро через будівництво театру в анексованому Росією Криму всупереч європейським санкціям.

За словами Прікса, він не хотів би будувати проекти для Гітлера, Сталіна або "чорта". Однак Путін - це не "диявол", а замовником виступає не особисто російський президент, а держава РФ. До того ж театр – це не казарма, а санкції нібито не поширюються на будівництво культурних об'єктів.

"Володимир Путін - не диявол. Напевно. Я не хотів би будувати, ані для Гітлера, ані для чорта, ані для Сталіна, до речі, теж. Також замовником будівництва є не особисто Путін, а Російська Федерація. Тим більше, що мова йде про створення будівель культури, а не казарм. Допоки, доки я зможу реалізовувати те, що хоче Coop Himmelb (l) au, а не Путін, я буду цим займатися", - сказав архітектор.Читати такожУ Криму продали винзавод Масандра компанії друга Путіна

При цьому він додав, що обговорення питання будівництва театру у Криму є лицемірством, тому що навряд чи хто-небудь зміг би відмовитися від замовлення з півострова або Сибіру.

"Дискусію навколо цього проектр вважаю дещо лицемірною. Хотілося б побачити тих, хто не прийняв би замовлення з Криму чи Сибіру", - підкреслив Прікс.

Скандал з будівництвом театру у Севастополі

Новини заразКонтакти