Путін може спробувати окупувати Білорусь під прикриттям договору про Союзну державу - Санніков

Путін може спробувати окупувати Білорусь / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео

Білоруський політичний діяч підкреслив, що договір про так звану Союзну Державу за всіма міжнародними правилами не має юридичної сили.

Російський диктатор Володимир Путін може вдатися до окупації території Білорусі під прикриттям договору про так звану Союзну державу. Таку думку в інтерв'ю Главреду висловив білоруський політичний і громадський діяч, координатор громадянської кампанії "Європейська Білорусь" Андрій Санніков.

Як зазначив Санніков, договір про так звану Союзну Державу, який був укладений між країною-агресоркою Росією та Білоруссю ще у 1997 році, за всіма міжнародними правилами не має юридичної сили. Проте Захід повинен бути пильним і не допустити будь-яких спроб окупації Білорусі під прикриттям Союзної держави, особливо зараз, коли самопроголошений президент РБ Олександр Лукашенко не визнаний ніким у світі.

"Цим договором можуть скористатися, тому цей папірець одразу викликав у нас серйозну тривогу. І ми говорили, що не можна ні в якому разі навіть намагатися визнавати його чинним. Можуть бути наміри у Кремля аж до воєнного стану на території Білорусі", - сказав він.

Білоруський політичний діяч підкреслив, що все це пов'язано з війною і агресією, розв'язаною проти України. А також з тим, що як і раніше ласим шматком для Путіна є Київ. Це видно і по бомбардуваннях, і по тому, що просочується в друк.

"Київ для Путіна – це мета номер один. І вона, на жаль, залишається. Здавалося б, в різні періоди все навколо Києва заспокоювалося, але все одно останні дні підтвердили, що це – та мета, без якої Путін не мислить продовження військових дій", - зауважив Санніков.

Хто такий Андрій Санніков

Андрій Олегович Санніков (Біл. Андрей Алегавіч Саннікаў; 8 березня 1954, Мінськ) - білоруський політичний і громадський діяч, координатор громадянської кампанії "Європейська Білорусь", кандидат у президенти Республіки Білорусь у 2010 році, пише Вікіпедія.

Нагадаємо, нещодавно Андрій Санніков заявив, що безпека Європи зараз в руках України, тому Захід повинен продовжити надавати українцям військову допомогу. Так само від України зараз залежить і ситуація у Білорусі. Але водночас білоруси могли б зробити так, щоб нинішня війна проти українців завершилася, якби самі вступили у бойові дії проти країни-агресорки Росії. Якщо Білорусь не зробить цього, то рано чи пізно Росія розпочне війну і проти неї.

Як пише Telegram-канал Генерал СВР, який нібито веде колишній генерал Служби зовнішньої розвідки РФ, російський диктатор Володимир Путін на параді 9 травня в Москві зрозумів, що Олександр Лукашенко дійсно хворий, і тепер президент РФ побоюється того, що Білорусь вийде з-під впливу РФ у разі смерті свого самопроголошеного президента. Щоб виключити цей варіант, в Кремлі нібито знову розглядають сценарій поглинання Білорусі.

Дивіться відеоінтерв'ю Саннікова Главреду, у якому він розповів про те, чи вигідно Кремлю усувати Лукашенка, чи має білоруський диктатор двійників, і що буде з Білоруссю у разі відходу Лукашенка від влади:

Вас може зацікавити:

Новини заразКонтакти