Чому Лукашенко не наважиться воювати з Україною: експерт озвучив головні причини

Чи зважиться Лукашенко напасти на Україну / сайт Президента РБ

Якщо білоруські військові зайдуть на територію України, то буде дуже великий ризик, що вони просто здадуться в полон.

Невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко навряд чи наважиться відкрито брати участь у війні проти України, відправити сюди свої війська. Про це під час чату на Главреді заявив політичний і економічний експерт Тарас Загородній.

Лукашенко навряд чи зважиться на військову операцію проти України з кількох причин:

За словами Тараса Загороднього, якщо білоруські військові зайдуть на територію України, то буде дуже великий ризик, що вони просто здадуться в полон, і так буде створена визвольна армія Білорусі, яка піде вже звільняти свою батьківщину.

"Генштаб Білорусі дуже уважно спостерігає за тим, що відбувається в Україні. Лукашенко прекрасно про все обізнаний: про мобільні групи, про те, як знищується українцями противник, і т.д. звичайно, ймовірність ідіотизму завжди є, але за Лукашенка відвертого ідіотизму не було помічено. Тому, швидше за все, він все-таки не ризикне йти війною на Україну, адже це означатиме крах Білорусі. Тим більше, зараз вже з'явилася "зеленка", а це означає, що йти з боку Білорусі через ліси – це самогубство: там білоруські війська будуть просто розстріляні впритул", - підсумував експерт.

Читайте також:

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти