Нова база США в Польщі готова до застосування - для чого вона

Нова База ППО США у Польщі / колаж: Главред, фото: УНІАН, Вікіпедія

На Півночі Польщі США створили базу ППО, вона призначена для виявлення та перехоплення балістичних ракет.

Нова база США знаходиться на Півночі Польщі, вона буде застосовуватись для перехоплення та виявлення ворожих балістичних ракет і вона вже готова для використання. Про це повідомило інформаційне агентство Reuters.

Під час свого виступу на саміті НАТО у Вашингтоні генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг заявив, що така база ц Європі є важливим чинником стримування та протидії балістичним ракетам, які на сьогоднішній день у світі є великою загрозою.

"Як оборонний Альянс ми не можемо ігнорувати цю загрозу. Протиракетна оборона є важливим елементом основного завдання НАТО - колективної оборони", - додав він.

Також генсек підкреслив, що сьогодні балістичні ракети часто використовуються не лише у війнах на Близькому Сході, але і у війні Росії проти України.

Хто такий Єнс Столтенберг

Єнс Столтенберг - норвезький державний і політичний. Прем'єр-міністр Норвегії (2000–2001 і 2005–2013). З 1 жовтня 2014 року - Генеральний секретар НАТО.

У вересні 2014 заявив про те, що українське питання стане пріоритетним для нього, пише Вікіпедія.

Спеціальна система ППО, що отримала назву Aegis Ashore, базується в північному польському місті Редзіково. Такий щит має на меті захистити мирних жителів Європи від ракетних атак.

Столтенберг наголосив, що ця військова база є лише одним із елементів загальної системи ППО в Європі. Серед інших ключових елементів щита - другий об'єкт Aegis Ashore в Румунії, есмінці ВМС США, що базуються в іспанському порту Рота, і радар раннього попередження, розташований у турецькому місті Кюреджік.

Розширення НАТО та війна в Україні

Нагадаємо, раніше президент України Володимир зеленський перебуваючи з офіційним візитом в США провів переговори із спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Зокрема в ході переговорів Майк Джонсон повідомив про позицію Конгресу США щодо ударів далекобійним американським озброєнням вглиб території Росії.

На днях Зеленський в рамках саміту НАТО у Вашингтоні провів перші переговори із новим прем'єр-міністром Британії Кіром Стармером.

Також стало відомо, що одіозний угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан заявив, що не буде підтримувати місію Україна-НАТО. Про це політик написав у соцмережі Х.

Інші новини про європейську політику та війну:

Новини заразКонтакти