Моді в Києві хоче говорити про перспективи щодо закінчення війни в Україні

Індійський прем'єр бачить можливість закінчити війну мирним шляхом / Колаж: Главред, фото: pixabay, Офіс президента України

Візит прем'єр-міністра Індії до України запланований на 23 серпня, він буде говорити про мир.

Під час візиту до Києва прем'єр міністр Індії Нарендра Моді планує обговорити можливість мирного закінчення війни між країною-агресором Росією і Україною. Про це пише Reuters.

За даними видання, про це індійський чиновник заявив напередодні від'їзду спершу до Польщі, а потім до України у середу, 21 серпня. Моді має намір "поділитися перспективами" щодо мирного вирішення конфлікту.

Окрім цього у планах глави уряду Індії налагодження та зміцнення двосторонньої співпраці з Україною. При цьому він називає себе, як представника Індії другом України.

"Як друг і партнер ми сподіваємося на швидке відновлення миру та стабільності в регіоні", – наголосив Моді.

Що потрібно знати про Reuters?

"Ройтерз" (англ. Reuters) - британське агентство новин і постачальник даних про фінансові ринки, що надає інформаційні повідомлення газетам та іншим засобам масової інформації, пише Вікіпедія.

Reuters вважається одним із найбільших у світі міжнародних новинних агентств. Агентство існує з середини XIX століття

У Reuters працюють понад 14 000 співробітників у 91 країні світу. Серед них близько 2300 журналістів, а також фотокореспондентів і відеооператорів. Загалом агентство має 197 бюро, які працюють по всьому світу.

Відносини Індії та України - що відомо

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді планує візит до України цього тижня. Це стане першим його приїздом до Києва з початку повномасштабного вторгнення країни-агресора Росії.

Напередодні Індія неоднозначно проявилася на світовій арені. Зокрема, після масованого обстрілу окупантами України 8 липня 2024 року, Моді обіймався з російським диктатором Путіним, що розлютило Володимира Зеленського, який різко прокоментував їхню зустріч. Він заявив, що у той час, коли Росія своїми ракетами вбиває більше 35 мирних жителів України, лідер найбільшої у світі демократії обіймає найкривавішого злочинця. Це є нищівним ударом по мирних зусиллях.

Згодом представник держдепу США Блінкен на зустрічі з міністром закордонних справ Індії Джайшанкаром наголосив на важливості "справедливого і міцного миру" для України. Обговорення відбулося на тлі запланованого візиту в Україну прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді.

Читайте більше новин про Індію:

Новини заразКонтакти