Путін і Меркель поскаржилися один одному на Україну

Меркель і Путін незадоволені Україною / Reuters

Головною темою для обговорення стала реалізація Мінських угод.

Президент Росії Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель 15 липня провели телефонну розмову, в ході якої детально обговорили реалізацію Мінських угод і врегулювання конфлікту на Донбасі.

Як інформує прес-служба Кремля, сторони негативно оцінили заяви України про необхідність перегляду мінських домовленостей.

«З обох сторін дана негативна оцінка нещодавніх заяв офіційних осіб України про необхідність перегляду мінського Комплексу заходів», — йдеться в повідомленні.

В рамках діалогу Путін і Меркель зійшлися на думці, що альтернатива Мінську-2 відсутня. І зараз ці угоди є базовою основою для мирного розв'язання військового конфлікту, який розгорнувся на окупованій частині Донбасу.

Читати такожРезніков назвав причини неефективності Мінських угодТакож учасники переговорів обговорили ситуацію навколо військового ембарго щодо Ірану і поточну обстановку в Лівії.

Інформацію підтвердив офіційний представник кабінету міністрів ФРН Штеффен Зайберт.

«У центрі розмови була реалізація мінських домовленостей для мирного вирішення конфлікту на сході України», — наводить прес-служба слова Зайберта.

Як раніше повідомлялося, Кремль готовий до можливого виходу України з Мінських угод. Про це заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив про те, що Україна наполягає на перегляді Мінських угод, оскільки ряд пунктів не відповідає сьогоднішнім реаліям.

Автор: Яна Катасонова
Новини заразКонтакти