Відкликаний посол Грузії прокоментував призначення Саакашвілі

Посол Грузії в Україні Теймураз Шарашенідзе / mfa.gov.ge

Грузинський посол Теймураз Шарашенідзе прокоментував призначення Михайла Саакашвілі керівником Виконавчого комітету реформ.

Грузинський посол Теймураз Шарашенідзе, якого нещодавно терміново відкликали до Тбілісі для проведення консультацій, заявив про те, що влада Грузії докладе усіх зусиль - потрібних, щоб партнерські відносини з Україною збереглися і зміцнилися - навіть попри нещодавнє призначення Михайла Саакашвілі.

"Неприпустимо, щоб у країні, яка є стратегічним партнером, на політичну посаду призначали особу, засуджену в Грузії. Що стосується відносин з Україною, грузинська сторона докладе всі зусилля, щоб партнерські відносини з Україною збереглися і навіть зміцнилися", — заявив він в коментарі порталу Ехо Кавказу.

Шарашенидзе також розповів, що буде знаходитися на двотижневому карантині через пандемію китайського коронавірусу.

Нагадаємо, раніше, 7 травня, президент України Володимир Зеленський призначив Михайла Саакашвілі керівником Виконавчого комітету реформ.

Після цього представники офіційного Тбілісі оголосила, що відкликає свого посла в Україні - Теймураза Шарашенідзе, Потім грузинський прем'єр-міністр Георгій Гахарія розповів, що відкликання дипломата з Києва анітрохи не ставить під сумнів партнерство України та Грузії.

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти