Лавров вибухнув звинуваченнями на адресу Заходу через Україну

Захід намагається послабити всі держави, які знаходяться навколо Росії - Лавров / Reuters

Захід намагається посилити свій вплив і на Південному Кавказі, стверджує Сергій Лавров.

Політичний режим в Україні потрібен Заходу для того, щоб дратувати Росію і реалізовувати антиросійську діяльність. Західний світ намагається послабити усі країни, які знаходяться навколо РФ, і навіть здійснює спроби посилити свій вплив на Закавказзі, заявив у інтерв'ю РБК глава російського МЗС Сергій Лавров.

"Їм (Заходу) український режим потрібен тільки для одного – щоб постійно дратувати Росію і вишукувати нові приводи для русофобської політики", - сказав Лавров.

При цьому він вважає, що держави Заходу ставлять перед собоюза мету вплив на ситуацію у Білорусі, Центральній Азії і на Закавказзі, де Росія стала посередником між Вірменією і Азербайджаном у врегулюванні збройного конфлікту у Нагірному Карабасі.Читати такожУ Лаврова оцінили роботу з командою Байдена і пригрозили США ударом

"Вони хочуть всіляко послабити все, що розташоване навколо нас: Білорусія, Центральна Азія, відтепер і Закавказзя, коли після успішної місії президента Російської Федерації (Володимира) Путіна з посередництва між Вірменією і Азербайджаном вони раптом усі сполошилися – як же так, без них? Наразі намагаються проникати і нарощувати свою активність в цьому регіоні", - підкреслив Лавров.

Відносини Росії і Заходу

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти