Експерт розповів, чому Лукашенко "нічого не вкрав" у Білорусі

Допоки Лукашенко не піде з влади, для нього немає різниці між державною і приватною власністю - експерт / Reuters

Фільм про багатства Лукашенка не змінив ставлення людей до Лукашенка, вважає Валерій Карбалевич.

Білоруський народ давно визначився зі своєю позицією щодо Олександра Лукашенка, тому фільм про його багатства по суті нічого не змінив. Формально глава Білорусі нічого не вкрав у народу – різноманітні особняки, вертольоти і автомобілі знаходяться на балансі держави. За такого правління різниці між державною і приватною власністю фактично немає, сказав в ефірі телеканалу Україна 24 білоруський політолог Валерій Карбалевич.

За його словами, навряд чи можна сказати, що фільм-розслідування про Лукашенка викликав серйозний ажіотаж. Про це вже давно писали незалежні засоби масової інформації. Новими факти стали для тих, хто зацікавився білоруською політикою останніми місяцями. У будь-якому випадку народ вже визначився зі своїм ставленням до Лукашенка.

"Якщо казати про ефект, який справив фільм, - медійний ефект є, про нього говорять, пишуть, але проблема в тому, що білоруське суспільство щодо Лукашенка давно визначилося. Не думаю, що фільм якось змінив ставлення людей до Лукашенка", - сказав експерт.

Також він додав, що особняки, автомобілі і вертольоти, якими користується Лукашенко, дійсно належать не йому, а державі. Однак допоки він не пішов з поста президента, різниці між державною і приватною власністю у даному випадку практично немає.Читати такожТихановська розкрила сценарій повалення Лукашенка і назвала терміни

"Це все державна власність, якою він користується. І коли Лукашенко каже, що нічого не вкрав у білоруського народу, формально це так і є. Йти нікуди він не збирається, і якщо він збирається правити вічно, то різниця між державною власністю та особистою розмивається", - підкреслив Валерій Карбалевич.

Олександр Лукашенко новини

Новини заразКонтакти