Байден відреагував на затримання в Мінську журналіста Протасевича

Джо Байден пообіцяв підтримку народу Білорусі в боротьбі проти режиму Лукашенка / Reuters

Арешт Романа Протасевича президент США назвав "ганебними нападками як на політичне інакомислення, так і на свободу преси".

Президент США Джо Байден відреагував на екстрену посадку літака авіакомпанії Ryanair 23 травня і затримання в Мінську опозиційного журналіста Романа Протасевича.

За словами американського лідера, це "пряма образа міжнародних норм". Відповідну заяву розміщено на сайті Білого дому.

"Примусове перенаправлення Білоруссю комерційного рейсу Ryanair, що летить між двома країнами-членами Європейського Союзу, а також подальша висилка і арешт Романа Протасевича, білоруського журналіста, який виїжджає за кордон, є прямим порушенням міжнародних норм", - заявив він.

Арешт Протасевича Байден назвав "ганебними нападками як на політичне інакомислення, так і на свободу преси".

Читати такожЗагроза смертної кари для Протасевича: експерт спрогнозував долю засновника Nexta"Я вітаю мужність і рішучість білорусів, які борються за основні права, зокрема журналістів, таких як Роман Протасевич, і лідерів опозиції, таких як Світлана Тихановська та її чоловік Сергій Тихановський. США будуть і надалі підтримувати народ Білорусі в його боротьбі", - повідомив Байден.

Президент США заявив, що підтримує заклики до проведення міжнародного розслідування та запровадження нових санкцій проти режиму Олександра Лукашенка.

Затримання Романа Протасевича - про що раніше писав Главред:

У чому звинувачують Романа Протасевича в Білорусі:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти