"10 мільйонів мобрезерву": Дикий розкрив, коли РФ кине нових окупантів на штурми України

Росія готує масштабну мобілізацію / колаж: Главред, фото: Міноборони РФ

Російська армія має можливості раз на півроку поповнюватися по 200-250 тисяч, вважає військовий.

Колишній командир роти батальйону "Айдар", військовий аналітик Євген Дикий заявив, що країна-агресорка Росія за одну "приховану" мобілізаційну хвилю можуть набрати 200-250 тисяч людей.

"Мобілізаційний резерв у ворога є. Але треба чітко розуміти - коли в них дають цифри 7-8-10 мільйонів загального мобрезерву, це абсолютно не те саме, що вони можуть цих людей кинути в бій, мобілізувати і висадити до України. Це зовсім не так", - зауважив він в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Військовий наголосив, що у Росії є чіткі обмеження, скільки вони здатні набирати за одну мобілізаційну хвилю.

"По нормальному, без колапсу системи, десь 200-250 тисяч людей за одну мобілізаційну хвилю. На "обробку" від роздачі повісток до появи цих людей на фронті проходить від 4 місяців і до півроку. Наскільки ми знаємо, у вересні в них був наказ набрати чергових 200 тисяч. Отже, в районі лютого-березня ми можемо очікувати, що в них з'явиться поповнення на фронті. Поки що вони в процесі набору", - повідомив він.

Дикий вважає, що російська армія має можливості раз на півроку поповнюватися по 200-250 тисяч.

Нагадаємо, що Буданов вважає, що Росія не зможе реалізувати свої підступні плани. 2024-й буде роком продовження боротьби, героїзму та мужності захисників України, зазначив голова ГУР.

Росія планує атакувати Україну новою зброєю. Новий тип боєприпасу, який застосують за допомогою літаків Су-25, штурмовиків і вертольотів. Реактивний і некерований снаряд в калібрі 80 мм є версією C-8.

Більше військових новин:

Новини заразКонтакти