Щастя та Станиця Луганська на межі гуманітарної катастрофи

Населені пункти окуповані і майже знищені, російські окупанти майже зрівняли їх із землею.

Міста Щастя і Станиця Луганська знаходяться на межі гуманітарної катастрофи, заявив глава Луганської обласної держадміністрації Сергій Гайдай в Facebook.

"Щастя і Станиця Луганська на межі гуманітарної катастрофи. Населені пункти окуповані і майже знищені, російські окупанти майже зрівняли їх із землею. Від обстрілів окупантів масово постраждали приватні та багатоквартирні будинки, об'єкти інфраструктури. Люди постійно перебувають в підвалах. Ми не можемо провести евакуацію населення або хоча б завезти людям хліб і воду. Немає комунікацій і можливості їх відновити".

Гайдай попросив про допомогу міжнародні гуманітарні організації, зокрема, Червоний Хрест України.

Керівник області переконаний: "російські війська повинні припинити обстріли і дати можливість законній українській владі надати допомогу населенню і запобігти гуманітарній катастрофі!".

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін заявив в ніч на четвер, 24 лютого, що прийняв рішення про проведенні "спеціальної військової операції" у зв'язку з ситуацією на Донбасі.

Ракетні удари почалися по Києву, Харкову та іншим містам України.

Зеленський закликав Путіна сісти за стіл переговорів. За словами українського президента, вторгнення Росії в Україну – це насправді початок війни проти Європи.

У свою чергу, МЗС Росії зробило заяву. У РФ назвали умови для переговорів з Україною: погодяться, якщо ЗСУ складуть зброю.

Новини заразКонтакти