Зеленський підписав закон про "зелений" тариф: у Кабміні розповіли, скільки українці заощадять

ЛЕП / УНІАН

За прогнозом прем'єра Дениса Шмигаля, зниження "зеленого" тарифу торкнеться кожного українця.

Український президент Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення умов підтримки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії".

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Президент підписав законопроект №3658, який закріплює ключові положення урядового меморандуму з виробниками "зеленої" енергетики", ‒ написав керівник Кабміну.

Шмигаль написав ‒ вищевказаний закон дозволить знизити тариф для сонячних електростанцій на 15%, а для вітрових електростанцій ‒ на 7,5%.

"На практиці це означає, що держава і всі українці заощадять майже 7 млрд грн щорічно", - пише він. Також прем'єр додав, що закон сприятиме збалансуванню ринку електроенергії, захистить права інвесторів і дозволить уникнути підвищення тарифів на електроенергію для населення", ‒ підсумував прем'єр.

Читайте такожВзвоємо від цін: як нові тарифи на електроенергію позначаться на продуктах – експерти

Нагадаємо, з 1 серпня 2020 року в Україні згідно з рішенням Національної комісії, яка здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, на 54,6% збільшиться тариф на передачу електроенергії – з 155,4 грн/МВт-год до 240,23 грн/МВт-год (без ПДВ).

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти