Засідання ТКГ щодо Донбасу завершилося скандалом

Засідання ТКГ зірвалося / УНІАН

Українська делегація покинула сьогоднішнє засідання ТКГ.

Делегація України в Тристоронній контактній групі відмовилася від чергового раунду переговорів у політичній підгрупі через провокацію з боку бойовиків.

Як розповів представник української делегації Сергій Гармаш, на засіданні знову з'явилася так звана "експерт ЛДНР", на виведенні з переговорів якої наполягає Україна.

"Ми з самого початку попередили: якщо засуджена за тероризм Майя Пирогова братиме участь у роботі ТКГ, то українська делегація виходить з кімнати переговорів. Почався звіт політичної підгрупи, громадянка Пирогова поруч з Никаноровою, запрошеної РФ з ОРДО. Українська делегація покинула кімнату", - повідомив Гармаш у Facebook.

Гармаш додав, що через таку поведінку російської сторони була заблокована робота політичної підгрупи, інші підгрупи, де немає Пирогової, продовжують працювати.

Читати такожЗеленський змінив склад делегації України в ТКГ

Довідка. У 2018 році суд у Чернівцях заочно засудив Майю Пирогову до 10 років в'язниці з конфіскацією майна за "створення терористичної групи або терористичної організації". Вона відповідала за пропаганду на сайтах бойовиків і очолювала "департамент державної інформаційної політики Міністерства інформації" так званої "ДНР".

Переговори щодо Донбасу - про що раніше повідомляв Главред:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти