Встановили нові С-300: окупанти створюють базу під Гомелем

Російські окупанти займаються облаштування аеродрому "Зябровка" / Вікіпедія

Російські окупанти займаються облаштування аеродрому "Зябровка".

Російські окупанти облаштовують аеродром під Гомелем. Вони використовуватимуть його для бойових завдань. Про це заявило Дзеркало тижня, посилаючись на супутникові знімки.

На території аеропорту "Зябровка" росіяни встановили нові комплекси С-300. Слід зазначити, що минулого місяця їх там не було.

Також окупанти зробили дві штучні височини та насип для радарів раннього попередження або управління військовими діями.

"Свіжі сліди шин і інженерна техніка свідчать про продовження будівництва військової інфраструктури", - йдеться у повідомленні.

Аеропорт "Зябрівка" під Гомелем Дзеркало тижня
Аеропорт "Зябрівка" під Гомелем Дзеркало тижня
Аеропорт "Зябрівка" під Гомелем Дзеркало тижня
Аеропорт "Зябрівка" під Гомелем Дзеркало тижня
Аеропорт "Зябрівка" під Гомелем Дзеркало тижня

Вибухи на авіабазі Енгельс

Нагадаємо, в ніч на 26 грудня російському місті Енгельс на стратегічному аеродромі прогриміли два вибухи. У Мережі пишуть про загиблих і про пошкоджені літаки.

Російські Telegram-канали повідомляють, що в результаті атаки на аеродром в Енгельсі загинули 3 людини, ще 4 - отримали поранення. Також були пошкоджені літаки.

Два вибухи один за одним пролунали о 01:35 ночі за київським часом. До вибухів і спалаху було чути звук, схожий на звук прольоту ракети або реактивного літака. У Мережі з'явилися відео з камер відеоспостереження.

29 грудня вранці Telegram-канал Mash повідомив, що в Саратовській області РФ прогриміли нові вибухи в районі військової авіабази Енгельс.

"Жителі Енгельса повідомляють про вибухи в районі аеродрому. Чути, повітряна тривога. Імовірно, спрацювали системи ППО", - йдеться в повідомленні.

Інші новини:

Автор: Ангеліна Підвисоцька
Новини заразКонтакти