Військовий експерт пояснив, навіщо США участь у нормандських переговорах

Україну стало "дешевше нести, ніж кинути", зазначив Олег Жданов / УНІАН

Американцям вигідно мати буферну державу, яка фактично перебуває в стані війни з РФ.

Якщо США приєднаються до нормандського формату, то стануть найбільшими вигодоодержувачами – і саме тому вони прагнуть вступити в гру. При цьому Україна виконуватиме те, що їй скажуть.

Таку думку озвучив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов у коментарі Главреду. За його словами, в Україні чітко простежуються інтереси США.

"Тому що і демократи (більшою мірою), і республіканці (меншою мірою) – всі сюди вклали багато грошей. Завдяки цьому у нашої "валізи" вже з'явилася "ручка", і Україну стало дешевше нести, ніж кинути. Тому американці ніколи не впустять в Україну РФ і не допустять, щоби знову кордон між Росією і НАТО проходив по українському західному кордону», - вважає Жданов.

За словами військового експерта, американцям набагато вигідніше мати буферну державу, яка фактично перебуває в стані війни з РФ.

"І в разі загострення протистояння з Росією американці дадуть Україні будь-яку зброю, і ми зможемо почати наступальну операцію на сході. Ось в цьому випадку президент Зеленський може "прозріти" і визнати, що "та сторона" – це, виявляється, Росія. А поки що, судячи з його промов, ми воюємо з незрозумілою "тією стороною". І ось тоді ми з "Джавелінами» підемо в наступ", - зазначив Жданов.

При цьому Україна - лише пішак на шахівниці політичної гри США, резюмував він.

Нагадаємо:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти