В Україні зростуть тарифи на світло: у Міненерго назвали причину здорожчання

У Міненерго анонсували підвищення тарифів на світло / Колаж: Главред, фото: УНІАН

Через атаки РФ по енергетиці Україна втратила великий об'єм генеруючих потужностей.

Міністерство енергетики розглядає можливість підвищення тарифів на електроенергію. Наразі рішення ще не прийняло, проте ведуться відповідні розрахунки та обговорення. Про це в етері телемарафону заявила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук.

"З 22 березня росіяни масовано атакують і дуже прицільно наші енергетичні об'єкти. На сьогоднішній день вже втрачено більше ніж вісім гігаватів. Це величезний об'єм генеруючих потужностей, значно пошкоджені також об'єкти системи передачі. І зараз просто нелюдських зусиль нам вартує те, щоб утримувати систему в стабільній роботі", - пояснила чиновниця.

Гринчук наголосила, що підготовка до наступного опалювального сезону є значним викликом для країни. Вона розповіла, що наразі проводяться розрахунки та готовність до забезпечення ресурсів для опалювального сезону.

"Ми зараз активно готуємося, активно розраховуємо в тому числі ті ресурси, на які ми можемо покладатися в підготовці до наступного опалювального сезону. І очевидно, що незначне підвищення тарифу все-таки відбудеться. Просто зараз рішення ще не прийнято. Тривають дискусії, розрахунки, але скоріше за все це відбудеться", - зазначила Гринчук.

Хто така Світлана Гринчук?

Світлана Гринчук - заступник міністра енергетики України з 05 вересня 2023 року, зазначили у Міненергетики.

Пані Гринчук є експертом у сфері енергетики, зміни клімату та захисту довкілля з досвідом роботи в Уряді України (Секретаріат КМУ, Міндовкілля), міжнародних фінансових інституціях (Світовий банк), міжнародних проєктах технічної допомоги (GIZ, USAID) та участі в переговорах у рамках ООН, Енергетичного Співтовариства, OECD тощо.

Атаки на енергетичну інфраструктуру України - подробиці

Нагадаємо, Україна зазнала серйозних руйнувань у енергетичній системі через атаки з боку Росії. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що половина енергосистеми країни пошкоджена.

Також генеральний директор енергопостачальної компанії "ДТЕК" Максим Тимченко заявив, що ситуація в енергосистемі України зараз є найскладнішою з початку війни. В інтерв'ю CNN він розповів, що після атак Росії на енергетичну інфраструктуру Україна втратила 80% потужностей.

Як повідомляв Главред, Україна стикається з постійним дефіцитом електропотужностей у своїй енергосистемі. Ракетні удари Росії по енергетичній інфраструктурі знищили 6000 МВт потужностей, розповів нардеп Олексій Кучеренко.

Читайте також:

Новини заразКонтакти