В Україні ввели військове положення: що воно передбачає

В Україні ввели військове положення/ УНИАН

За відповідне рішення проголосували 300 депутатів Верховної Ради.

Верховна Рада проголосувала за введення на всій території України військового положення. За відповідне рішення віддали голоси 300 нардепів.

До такого рішення вдалися через вторгнення Росії на територію України.

Що передбачає введення воєнного стану

Воєнний стан – це особливий правовий режим, який запроваджується в країні чи її окремих місцевостях у разі збройної агресії чи загрози нападу, небезпеки державній незалежності.

В Україні чи на територіях, де запроваджено воєнний стан, військове командування разом із військовими адміністраціями і з залученням місцевої влади або без цього можуть вводити наступні заходи правового режиму воєнного стану:

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін заявив про проведення спеціальної операції проти України. Таке рішення він прийняв після звернення ватажків так званих "ДНР" і "ЛНР". Путін закликав українських військових скласти зброю.

Раніше український військовий журналіст Андрій Цаплієнко з посиланням на джерело в прикордонній службі повідомив, що "Гради" б'ють уздовж всього українського кордону, від Луганська до Житомира.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що в країні запровадять воєнний стан через вторгнення Росії. Глава держави закликав українців зберігати спокій та залишатися вдома.

Читайте також:

Новини заразКонтакти