В Україні змінилися правила карантину - повний список заборон

Опубліковано повний список обмежень в "жовтій" та "червоній" зонах / УНІАН

Відсьогодні термін дії "жовтого" COVID-сертифіката, що підтверджує отримання однієї дози вакцини, буде в чотири рази коротшим - всього 30 днів.

З понеділка, 6 грудня, в Україні почали діяти нові правила адаптивного карантину через епідемію коронавірусу. Нововведення торкнуться правил карантину в "жовтій" зоні.

Що заборонено в "червоній" зоні карантину

Ці обмеження не діятимуть в тих випадках, якщо 100% співробітників (організаторів) і відвідувачів (учасників) зазначених установ (заходів) будуть повністю імунізовані та матимуть "зелений" COVID-сертифікат, негативний результат ПЛР-тестування або експрес-тестування на антиген (дійсний 72 години) або сертифікат про одужання.

Що заборонено в "жовтій" зоні карантину

Ці обмеження не діятимуть, якщо всі співробітники і відвідувачі матимуть один з документів:

Термін дії" жовтого " сертифіката зменшили до 30 днів. Раніше він був чинним 120 днів.

Які обмеження діють у всіх зонах карантину

Важливо: ці правила не скасовуються навіть при наявності COVID-документів.

Як повідомляв Главред, станом на ранок понеділка, 6 грудня 2021 року, зафіксовано різкий сад хворих на коронавірусв Україні та кількості жертв хвороби. Зокрема, за добу COVID-19 виявили у 4 478 жителів країни.

За 24 години було госпіталізовано 1 660 осіб; летальних випадків - 239; одужали 9 082 особи.

В цілому, ситуація з коронавірусом в Україні поліпшитися. Станом на 5 грудня Київ та ще сім регіонів "червоної" зони адаптивного карантину в Україні відповідають критеріям "жовтої" зони. Ситуація з COVID-19 в них зараз краща, ніж у двох областях "помаранчевої" зони.

Згідно з даними Міністерства охорони здоров'я, ситуація повністю нормалізувалася і відповідає "жовтому" рівню епідемічної небезпеки в наступних "червоних" регіонах: Київ, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Луганська, Львівська, Одеська, Рівненська та Херсонська області.

Тим не менш, рішення про вихід регіону з "червоної зони" ухвалює Державна комісія з ТЕБ і НС.

Інші новини за темою:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти