У Тернополі завершили “Велике будівництво” найбільшої транспортної розв’язки Західної України

У Тернополі завершили будівництво Гаївського мосту - найбільшої дорожньої розв’язки на території Західної України.

Як повідомив очільник Тернопільської ОДА Володимир Труш, потужний проєкт реалізували у рамках програми президента Володимира Зеленського “Велике будівництво”.

За його словами, Гаївський міст є знаковим об’єктом. Сучасна розв’язка покращує інфраструктуру області та забезпечує безпеку громадян.

“Конструкція включає два шляхопроводи та шість смуг для руху, розміщених на одному рівні з під’їзними шляхами”, - зазначив Труш.

Розв’язка входить до складу об’їзної дороги Тернополя та сполучається з трасою М-12 Стрий - Тернопіль - Кропивницький - Знам'янка, що з’єднує Схід і Захід країни.

На будівництво Гаївського мосту з державного бюджету виділили 190 млн грн. Проєкт вдалося реалізувати завдяки спільним зусиллям усіх гілок влади.

“Паралельно реалізуємо ще декілька проєктів на обході Тернополя. Також плануємо будівництво нової об’їзної дороги, яка сполучатиме дві міжнародні траси М-19 та М-30”, - наголосив очільник області.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що цьогоріч у рамках ініційованої ним програми “Велике будівництво” планують побудувати та оновити загалом 245 мостів.

Автор: Олег Макаров
Новини заразКонтакти