"В Харкові накрили концерт": ТЦК завітали одразу до трьох музичних гуртів - деталі

ТЦК провели рейд на концерті в Харкові / Колаж: Главред, фото: Гурт "True Tough", фото: відкриті джерела

Деяким затриманим чоловікам вручили повістки, а одного з членів команди вже відправлено на навчання.

Співробітники ТЦК не перестають влаштовувати масштабні облави в кожному куточку України. Під удар попадають і зірки української естради.

В одному з клубів Харкова було заплановано виступ трьох музичних гуртів - "True Tough", "Ґрунт палає" та "Mordox". Однак, як розповіли очевидці, на місце прибуло понад 20 співробітників ТЦК у супроводі поліції. Вони оглядали документи не лише в артистів, але й у відвідувачів події.

Як результат, деяким затриманим чоловікам вручили повістки, а одного з членів команди вже відправлено на навчання.

"В Харкові накрили концерт, забрали True Tough. Забрали телефони, менеджера не пускали. Забрали також учасників інших гуртів, які мали грати. Всіх, окрім Роману. Покрутили відвідувачів також. За словами очевидців, рейд був з 20+ представників ТЦК та поліції. Затриманим видали повістки, звукорежисера концерту відправили на навчання", - повідомляє Telegram-канал "Сата зухвало про музло".

Мобілізація в Україні

Мобілізація в Україні - комплекс заходів, які проводяться з 2014 року у зв'язку з військовим вторгненням Російської Федерації.

У період із 2014 до 2015 року Київ провів шість хвиль часткової мобілізації, під час якої до армії призивали переважно громадян із досвідом військових дій або строкової служби в армії віком від 20 до 60 років.

24 лютого 2022 року Росія здійснила повномасштабне військове вторгнення в Україну. Київ оголосив загальну мобілізацію. До лав Сил оборони і безпеки призиваються військовозобов'язані громадяни (переважно - чоловіки) віком від 27 до 60 років.

Важливим моментом є те, що наступного дня музичні колективи мали долучитися до благодійного концерту у Києві. Однак три гурти довелося прибрати із запланованої програми концерту в столиці. Як пояснив організатор події, це сталося "через форс-мажорні обставини".

"Друзі, на жаль, через форс-мажорні обставини, які не залежать від нас і на які ми не можемо вплинути як організатори, три гурти (Ґрунт Палає, Mordox, True Tough) не зможуть виступити сьогодні, але концерт все одно відбудеться за участі інших трьох анонсованих команд", - пише Neformat в Instagram.

Оновлення даних / Инфографика: Главред

Військовий облік українців - головне

Як стало відомо, чоловіків до 25 років ставитимуть на облік без візиту до ТЦК. Інформація про них буде автоматично збиратися з державних реєстрів, що суттєво зекономить час як для працівників ТЦК, так і для призовників.

Окрім цього, в ТЦК розказали, за які порушення бронь від мобілізації можуть не дати. Якщо військовозобов’язаний здійснив хоча б одне зі списку порушень, йому можуть відмовити в оформленні бронювання.

Також у ТЦК розкрили деталі, що відбувається з тими, хто не оновив дані у "Резерв+". Після того, як надходить повідомлення, що військовозобовʼязаний не проживає за вказаним місцем проживання, на підставі цього матеріалу формується запит до Національної поліції про подання в розшук.

Читайте інші новини про мобілізацію:

Новини заразКонтакти