У Чернівцях розкрили деталі смертельної пожежі в лікарні з COVID-пацієнтами

У лікарні Чернівців сталася пожежа / cv.npu.gov.ua

Всього в палаті в момент пожежі перебували чотири пацієнти.

Через сильний хлопок і пожежу у лікарні №1 Чернівців помер пацієнт похилого віку, який лікувався від COVID-19, розповіла заступник голови Чернівецької облдержадміністрації Наталія Гусак.

"Висловлюю щирі співчуття родині загиблого. Він лікувався і в дуже складному стані перебував. І помер, швидше за все... Знову ж таки, лікарі будуть говорити, це не питання самого пожежі, швидше за все, це переляк і важкий стан коронавірусу, який у нього був. Відповідно, родичам повідомили. Приношу щирі співчуття", - цитує чиновницю Мolbuk.ua.

Ще один пацієнт отримав опіки 3-4 ступеня, зараз він у реанімації. Всього в палаті в момент вибуху і пожежі знаходилися чотири пацієнта.

Фото з палати, де стався вибух, опублікував на своїй сторінці в Facebook Чернівецький міський голова Роман Клічук.

/ Фейсбук Р. Кличука

"Пожежу вдалося відразу ж локалізувати, і сусідні палати не постраждали. Але у них поки стоїть жахливий запах, тому 20 пацієнтів з цих палат були евакуйовані в інші лікарні. Причини загоряння з'ясовуються, але можна вже точно сказати, що це не пов'язано з електропроводкою, і вибуху кисневого балона точно не було", - написав мер.

У відділі комунікації поліції Чернівецької області повідомили, що наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

/ Фейсбук Р. Кличука

"Працівники Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області, які прибули на виклик, евакуювали громадян та ліквідували пожежу. В ході пошуково-рятувальних робіт рятувальники виявили тіло загиблого чоловіка. Ще один пацієнт отримав опіки - лікарі відправили його в реанімаційне відділення. На місці події поліцейські забезпечують охорону громадського порядку та здійснюють першочергові необхідні заходи для встановлення причин пожежі, які проводять із залученням криміналістичної лабораторії ГУНП у Чернівецькій області, фахівців експертної служби Чернівецького Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України та ДСНС", — зазначили у поліції.

Пожежа у лікарні Чернівців:

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти