На місці катастрофи літака Ан-26 рятувальники знайшли тіло ще одного загиблого

В авіакатастрофі під Харковом вижили два курсанти / facebook.com/MNS.GOV.UA

Визнано загиблими на цей момент 22 людини. Двоє в лікарні. Чотирьох людей ще шукають.

Увечері в п'ятницю, 25 вересня, в Чугуєві Харківської сталася авіакатастрофа - розбився військово-транспортний літак Ан-26. Усього на борту знаходилися 27 осіб, з них 25 загинули.

Про це повідомили в ДСНС України вранці в суботу, 26 вересня.

Рятувальники уточнили, що знайшли тіло ще одного загиблого на місці аварії літака.

"Знайдено тіло ще одного загиблого на місці аварії Ан-26 під Харковом, пошуки ще двох тривають", - повідомили в ДСНС України.

За даними українських рятувальників, всього на борту літака знаходилися 27 осіб, з них 25 загинули і двоє постраждали

Як повідомив Укрінформ з посиланням на очільника Харківської облдержадміністрації Олексія Кучера, 2 людини вижили.

"Станом на зараз знайдено 22 тіла, дві людини вижили. Один з них знаходиться у вкрай важкому стані-приблизно 90% опіків, лікарі повідомляють. Один в задовільному стані, психоемоційний стан, зрозуміло, дуже напружений", - уточнив Кучер у ніч проти 26 вересня.

Хто вижив в авіакатастрофі під Харковом

Два курсанти зуміли врятуватися під час аварії військово-транспортного літака Ан-26, заявив на своїй сторінці у Facebook журналіст Юрій Бутусов.

"Двоє харківських курсантів зуміли врятуватися - вистрибнули з літака під час падіння на аеродромі Чугуїв. Обидва постраждалих в лікарні, лікарі роблять все необхідне, борються за їх життя. За попередніми даними наших джерел з місця трагедії, один курсант у важкому стані, другий також поранений, але може говорити", – повідомив Бутусов.

За його інформацією, на борту були сім офіцерів і 21 курсант Повітряних сил.

"Визнано загиблими на цей момент 22 людини. Двоє в лікарні. Чотирьох людей ще шукають. При падінні літака частина людей на борту вистрибували на землю", – додав журналіст.

Ускладнено рух

У зв'язку з падінням військового літака АН-26 під містом Чугуїв на дорозі М-03 Київ - Харків - Довжанський на км 533 - км 534 ускладнено рух. Є уламки на проїжджій частині, повідомляє Служба автомобільних доріг у Харківській області.

Рух організовано зустрічною смугою у двох напрямках.

На дорозі М-03 Київ-Харків-Довжанський на км 533-км 534 ускладнено рух / facebook.com/MNS.GOV.UA

Водіїв просять не перешкоджати працівникам ДСНС та поліції, які виконують свою роботу.

Одного курсанта не пустили до літака

У Чугуєві Харківської області одного з курсантів не допустили до виконання польоту на військово-транспортному літаку Ан-26, який зазнав аварії, повідомили у пресслужбі ДСНС України на своїй сторінці у Facebook.

За інформацією диспетчера аеродрому, на борту перебувало 27 осіб. Одного курсанта не допустили до виконання польоту. Знайдено тіла 22 загиблих, дві людини постраждали, пошуки трьох осіб тривають, заявили в ДСНС.

День жалоби у Харкіській області і Львові

В Харківській області та у місті Львів 26 вересня оголошено День жалоби за загиблими в авіакатастрофі АН-26. Були підписані відповідні розпорядження.

Про це повідомили у прес-службі ХОДА та міськради Львова.

Сьогодні у вказаних регіонах приспустять державний прапор України на всіх спорудах органів державної влади, державних підприємств, установ та організацій та розмістять на ньому траурну стрічку.

Авіакатастрофа під Харковом-про що говорилося раніше:

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти