Україна готувалася до повномасштабного вторгнення Росії 5 місяців - ЗСУ

Україна готувалась до війни півроку / колаж: Главред, фото: Командування Об'єднаних Сил ЗСУ

У січні-лютому 2022 року ЗСУ отримували телеграми від Головного управління розвідки про можливий початок повномасштабної війни.

Командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк заявив, що українські військові готувалися до відбиття повномасштабної агресії Росії впродовж 5 місяців.

"Уже в січні-лютому2022 рокуми отримували телеграми від Головного управління розвідки, де передбачалося, що такий варіант можливий. І на лютий місяць ми зробили максимально все, щоб гідно зустріти ворога: всі позиції були максимально посилені, прораховані всі можливі варіанти дій, переміщені всі резерви - ми два рази, як мінімум, проводили повномасштабне тренування, а локальних тренувань було проведено дуже багато", - сказав він в інтерв'ю "Радіо Свобода".

За словами Павлюка, саме це, ймовірно, зіграло вирішальну роль. Павлюк наголосив, що Україна аналізувала дії ворога і розуміла, що РФ зайде на територію нашої держави.

Нагадаємо, що експосол України у Великій Британії розповів, як Україну попереджали про вторгнення РФ. За його словами, Україну попереджали абсолютно прямолінійно. При цьому ніхто не вірив, що Україна виживе у війні.

У Bloomberg описали неочікуваний сценарій подій, якщо США припинить військову допомогу Україні. Брендс вважає, якщо Америка перестане підтримувати Україну, ніхто інший не зможе надавати військову допомогу у таких обсягах, як це робили США.

Більше важливих новин:

Новини заразКонтакти