Українці отримають ще одну безкоштовну медпослугу

Українці зможуть безкоштовно прооперуватися / pixabay

Для цього необхідно отримати направлення від лікуючого або сімейного лікаря в електронному вигляді і пройти всі необхідні обстеження.

У 2022 році жителі України зможуть безкоштовно користуватися ще одним пакетом з Програми медичних гарантій. Йдеться про хірургічні операції дорослим і дітям в умовах стаціонару.

Як розповли у Національній службі здоров'я України, пакет передбачає виконання тих хірургічних операцій, які можна провести в стаціонарі, але не в звичайних поліклініках.

"Пацієнти, яким проводять нескладні операції, зможуть повернутися додому в той же день або на наступний. Але в разі ускладнень - їх госпіталізують в стаціонар на потрібний термін", - зазначили в НСЗУ.

Фінансування на даний пакет забезпечує НСЗУ.

Які операції доступні:

Як отримати послугу хірургії одного дня безкоштовно

Для цього необхідно отримати направлення від лікуючого або сімейного лікаря в електронному вигляді і пройти всі необхідні обстеження.

У безкоштовний пакет входить:

Нагадаємо, зарплати медика в Україні підняли з початку 2022 року. Як повідомив народний депутат України, Голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, в першу чергу, це стосується медичних закладів екстреної та первинної медичної допомоги.

Дивіться відео ТСН про те, який середній розмір зарплати в Україні

Читайте також:

Автор: Уляна Поліщук
Новини заразКонтакти