Україна стала небезпечною для Латвії: в'їзд посилено

Латвія змінила првіла в'їзду для українців / Reuters

В країну можуть потрапити тільки ті українці, у яких є COVID-сертифікат.

Латвія внесла Україну в список країн, що несуть серйозний ризик для здоров'я місцевого населення. Таким чином, починаючи з 18 вересня цього року в країну можуть потрапити тільки ті українці, у яких є COVID-сертифікат.

Про це повідомила пресслужба посольства України в Латвії в Facebook.

Відтепер без поважної причини, а також туристам, в'їзд дозволено лише за наявності COVID-сертифікатів країн-членів ЄС, Швейцарії та Великобританії або COVID-сертифікатів, отриманих у мобільному додатку "Дія". При цьому для останніх обов'язковий QR-код для перевірки і сумісності з діючою системою визнання сертифікатів про вакцинацію від COVID-19 в Латвії.

"Такі особи не підлягають 10-денній самоізоляції і звільнені від вимоги тестування на COVID-19 перед прибуттям до Латвії і після прибуття в країну", - зазначено в повідомленні.

Якщо ж сертифікатів немає, то в'їхати в Латвію можуть тільки:

Ці категорії громадян України можуть потрапити до Латвії за такими вимогами:

Також, перед прибуттям до Латвії, не раніше, ніж за два дні до приїзду, необхідно заповнити анкету на сайті covidpass.lv.

Нагадаємо, 9 вересня нинішнього року влада Польщі відкрила кордони країни для українців.

У Посольстві України в Польщі особливо уточнили, що для громадян, які в'їжджають в цю країну, термін десятиденного карантину буде скорочений ‒ якщо у них негативні результати тесту на коронавірус COVID-19. Причому він повинен бути зроблений не пізніше, ніж через тиждень з моменту в'їзду на територію Польщі.

Автор: Уляна Поліщук
Новини заразКонтакти