Україна масово знищує російську ППО: в Bild розкрили суперечливу стратегію ЗСУ

ЗСУ змінюють стратегію під F-16 / Колаж: Главред, фото: 22 окрема механізована бригада, 53 окрема механізована бригада імені князя Володимира Мономаха

Для України знищувати російську ППО зараз важливіше, ніж утримувати невеликі села на Донбасі, заявив Юліан Рьопке.

Збройні сили України змінюють стратегію на фронті перед прибуттям винищувачів F-16. Українські захисники зусереджуються на знищенні російської протиповітряної оборони. Про це пише аналітик Bild з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке.

За його словами, удари по російських ППО, зокремв ЗРК "Бук-М2" і радіорелейному комплексу зв'язку Р-416ГМ "Граніт-М" стали щоденною практикою. Раніше ЗСУ також уразили кілька комплексів С-300 і С-400 в Криму та прикордонних областях Росії.

"На думку Рьопке, майже щоденні удари по російській ППО - частина нової стратегії України, розрахованої на прибуття винищувачів F-16 на фронт восени або взимку. Для Києва знищувати російську ППО зараз важливіше, ніж утримувати невеликі села на Донбасі. Якщо в України з'явиться перевага в повітрі, їх можна буде звільнити", - зазначили у Bild.

Ексглава оперативного штабу Міноборони ФРН Ніко Ланге заявив Bild, що Україна активно готується до використання своїх Су-24, обладнаних британськими і французькими крилатими ракетами, а також введення F-16. Для цього захисники застосовують диверсійні операції, спеціальні дії та високоточну зброю для знищення радарів, систем повітряного спостереження і протиповітряної оборони РФ. Водночас Рьопке визначив слабкі сторони нової стратегії ЗСУ.

"По-перше, у Росії сотні систем ППО. На даний момент знищено максимум третину з них. По-друге, остаточного терміну і плану введення в бій F-16 досі немає", - пояснив аналітик.

Що відомо про С-400 / Інфографіка: Главред

Що відомо про Bild

Bild - найпопулярніша щоденна газета в Німеччині, а також довгий час була найпопулярнішою газетою в Європі. Її платний тираж становить 986 027 примірників, що на 77,6% менше, ніж у 1998 р. Національний таблоїд видається берлінським видавництвом Axel-Springer-Verlag з червня 1952 року, повідомляє Вікіпедія.

Комерційний успіх газети спричинив появу медіа-бренду Bild, під яким Axel-Springer-Verlag видає кілька друкованих відгалужень і новинний портал Bild.de. У 2023 році медіакомпанія була змушена припинити свою діяльність у сфері виробництва телевізійних програм з телеканалом Bild, який проіснував лише два роки. Довгострокові плани видавця включають припинення випуску друкованої газети та перехід на повністю цифрову пропозицію.

У квітні 2022 року 603 284 читачі скористалися платною цифровою послугою Bild plus. За кількістю передплатників він є найбільшим у Європі та десятим у світі. За даними опитування Arbeitsgemeinschaft Online Forschung (agof), у березні 2019 року Bild.de є найвідвідуванішим новинним сайтом у Німеччині, який відвідало близько 25 мільйонів осіб.

Ситуація на фронті - останні новини

Як повідомляв Главред, ЗСУ підсилили свою вогневу міць після отримання військової допомоги від США, проте цього все ще недостатньо, щоб зупинити наступ російських окупантів. Літаки F-16 дозволять Україні отримати перевагу в повітрі.

Нагадаємо, російські окупаційні війська просунулися в напрямку Часового Яру (біля Калинівки) та на Покровському напрямку (біля Яснобродівки та на південь від Новопокровського). Водночас ворог відступив у Серебрянському лісництві на Луганщині та в Кліщіївці біля Часового Яру, повідомляє Deep State.

Також армії РФ залишилося сім кілометрів до перерізання основного шляху постачання ЗСУ на Донбасі - траси T0504. Експерт BILD Юліан Рьопке розповів, що російські війська наступають на північний захід від Очеретиного, майже захопивши село Новоолександрівка.

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти