Україна більше всіх купує в Росії ліків і медобладнання

Україна найбільше купує в Росії ліків і медобладнання / УНІАН

За минулий рік кількість закуплених Україною в Москві лікарських препаратів і одиниць медичного обладнання зросла практично у два рази.

Україна розташувалася на чолі списку основних імпортерів фармацевтичної та медичної продукції, яка виробляється в столиці Російської Федерації - місті Москва. Таку інформацію зробив надбанням громадськості портал Sputnik, посилаючись на пресслужбу Департаменту підприємництва та інноваційного розвитку московської мерії.

У трійку лідерів імпортерів медичної продукції та ліків з показником приросту закупівель, крім України (+93%), також увійшли Узбекистан (+43%) і Білорусь (+13%).

За період з січня до листопада минулого року експорт ліків з Москви збільшився на 58% і досяг 434 мільйонів доларів США в грошовому еквіваленті. Найбільше купували антибіотики - їх продажі зросли на 84%. Збільшилися продажі й медичного обладнання. Електрофорезів - майже втричі, терапевтичної дихальної апаратури ‒ в 3,3 раза, діагностичних реагентів - у 2,2 раза, газових масок і дихального обладнання на 93% (в 1,9 раза).

Читати такожВітренко оцінив перспективу відмови від імпорту електроенергії з Росії

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти