Удари по складах у Росії: чи варто очікувати радикальну відповідь від РФ - Криволап

Чого можна очікувати від Росії у відповідь на знищення складів / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Обмежені ресурси РФ не дозволять їй суттєво відповісти на удари по військових складах на території Росії, вважає експерт.

Росія не зможе серйозно відповісти на удари українських військових по складах з озброєнням на території Росії, зокрема, в місті Торопець Тверської області. Про це в інтерв'ю Главреду розповів авіаційний експерт, колишній інженер з випробувань «Конструкторського бюро Антонов» Костянтин Криволап.

За його словами, Росія воює проти України на межі своїх можливостей, використовуючи всі доступні ресурси. Всі наявні сили спрямовані на бої в Покровському напрямку та на східному фронті.

"Коли виникла проблема з Курщиною, росіяни здерли по засіках мобілізованих, які не були готові до серйозних бойових дій. Частина угруповання готувалася до вторгнення в Сумську область, однак її чисельності виявилося недостатньо навіть для того, щоб стримати наш наступ. Загалом, якби ми не зайшли в Курську область, росіяни вторглися б на Сумщину", - вказує він.

Дивіться відео, в якому Криволап розповів, якою зброєю могла бути атакована військова база в Торопці:

Експерт підкреслює, що бойові дії на своїй території і на чужій — це кардинально різні ситуації. З огляду на наявні у Росії ресурси, навряд чи вона зможе здійснити радикальні дії. Навіть якщо Іран надасть не лише Fath 360, але й інші ракети, такі як Fateh-110 чи Zolfaghar, це лише підсилить можливість завдання ударів балістичними ракетами.

"Але як показала практика, склади з іранськими ракетами (в/ч 6991) вже знищувалися. Перед цим були вражені і склади у Воронезькій області, де, судячи з усього, перебували північнокорейські ракети KN-23. Таким чином, я не бачу у Росії якихось істотних можливостей для посилення своїх позицій", - резюмував Криволап.

Що відомо про іранські балістичні ракети / Інфографіка: Главред

Хто такий Костянтин Криволап?

Костянтин Криволап - український авіаційний експерт і аналітик. Колишній інженер-випробувач конструкторського бюро "Антонов". Коментує на радіо, телебаченні та Інтернет-ресурсах авіаційну тематику.

Удари по Росії - що відомо про вибухи на складах із обзроєнням в РФ

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, Знищення складу боєприпасів у Торопці Тверської області матиме значний стратегічний вплив на хід війни, оскільки цей арсенал міг забезпечити російську армію боєприпасами на 2-4 місяці активних бойових дій. Про це заявив Андрій Коваленко, керівник Центру протидії дезінформації при РНБО.

Атака на 23-й арсенал біля селища Октябрське Тверської області призвела до знищення або серйозного пошкодження близько 60 будівель складу, а також відкритих майданчиків із боєприпасами, залізничних вагонів і частини залізничної інфраструктури. Про це свідчать супутникові знімки, оприлюднені американським дослідником OSINT з ніком "MT_Anderson".

Знищений 107-й склад ГРАУ, один із 13 найбільших складів артилерійських боєприпасів у Росії, може вплинути на інтенсивність бойових дій на півночі Харківської та Курської областей. Військовий експерт Владислав Селезньов зазначив, що саме цей арсенал забезпечував російські війська на цих напрямках.

Інші новини:

Новини заразКонтакти