У Зеленського прокоментували ідею з депортацією росіян з Криму

будівля Офісу президента / УНІАН

Заступник керівника українського офісу президента Ігор Жовква дав розгорнуту оцінку ідеї про депортацію росіян з Криму після деокупації.

Офіційний Київ не буде силою депортувати із захопленого РФ півострова Криму, яких переселили на півострів після його анексії Росією. Про це в інтерв'ю порталу Лівий берег заявив заступник керівника українського офісу президента Ігор Жовква.

"Ми точно не можемо порушувати права цих людей, як не можемо порушувати і міжнародні конвенції, що стосуються гуманітарного права. Насильницької депортації бути не може. Якщо це станеться, нам світ скаже, що ми такі ж, як росіяни. Цього допустити не можна", - сказав Жовква.

Крім того, чиновник зазначив, що є чимало тих переселенців, які жадають повернутися в свої кримські будинки відразу після звільнення півострова від російської окупації.

"І це не тільки кримські татари: з Криму втекли на контрольовану Україною територію люди різних національностей. Думаю, що з цього приводу потрібно вже зараз консультуватися, в тому числі і з міжнародними гуманітарними організаціями. Я підняв це питання під час зустрічі з профільним Комісаром Ради Європи з прав людини Дунею Міятович", – підсумував він.

Читати такожГенерал оцінив шанси Росії напасти на Україну з Криму

Повернення Криму до складу України

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти