У Кравчука розповіли про нову тактику Росії на Донбасі

Сергій Гармаш розповів про провокацію РФ на Донбасі / Радіо Свобода

За словами Гармаша, Кремль може готувати на Донбасі провокацію як привід для введення "миротворців".

Учасник української делегації в Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш розповів про можливу підготовку Росії до провокації на Донбасі.

Як написав Гармаш в Facebook, шляхом провокації Москва хоче завести своїх "миротворців" на Донбас.

Він зазначає, що інформація про те, що проросійські бойовики зміцнюють свої позиції, свідчить про підготовку окупантів до провокації, яка може спровокувати наступ з боку українських сил.

"Варіантів три. Або в Москві дійсно готуються до наступу ЗСУ, або на тлі рішень РНБО вони залякали самі себе і готуються, що Зеленський піде далі. Або вони дійсно готують провокацію і готують оборонні рубежі на випадок успішної віддачі з боку ООС", - написав він.

На думку Гармаша, сценарій з провокацією є найбільш вірогідним, оскільки Росія вже направила зусилля на реалізацію ідеї про введення на Донбас "миротворців", а Німеччина і Франція в рамках "Нормандії" вже завершили роботу над "кластерами" з врегулювання, які невигідні Москві.

Читати такожКравчук пояснив, чого Росія хоче по Донбасу

"Росіяни готують на Донбасі військову провокацію, яка може стати приводом для введення "російських миротворців". Боячись, що провокація може викликати контрнаступ ЗСУ - готуються до оборони. Мета провокації і введення "миротворців" - створити на Донбасі нову реальність, яка дозволить законсервувати конфлікт за абхазьким зразком", - зазначив Гармаш.

Переговори щодо Донбасу - про що раніше повідомляв Главред:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти