Суднобудівні заводи у Криму стали вразливими: розкрито потужні цілі Storm Shadow

Україна продовжує знищувати Чорноморський флот росіян / Колаж Главреда. Фото: Defense Express, скріншот

Storm Shadow/SCALP стали найбільш результативним протикорабельним озброєнням України, підсумовують військові аналітики.

Суднобудівні заводи, де окупанти ремонтують кораблі Чорноморського флоту, стали вразливими для українських атак. Експерти Defense Express підкреслили, що Україна знищила вже третій корабель ЧФ, який знаходився у доці.

Серед "жертв" Storm Shadow є також великий десантний корабель "Минск" і підводний човен "Ростов-на-Дону", а відтепер - ще й малий ракетний корабель "Аскольд".

У всіх трьох випадках - кораблі знаходились не просто у гавані, а на судноремонтному та суднобудівному підприємствах, зауважують аналітики.

Це, за словами експертів, робить Storm Shadow/SCALP найбільш результативним протикорабельним озброєнням ЗСУ. Втім, тип цієї крилатої ракети не дозволяє ЗСУ вражати цілі просто в морі. Натомість, зауважується, Storm Shadow/SCALP здатні знищувати стаціонарні об'єкти.

"У випадку атаки стаціонарного об'єкта такої системи більш ніж достатньо. У випадку корабля, який нікуди не подінеться з сухого доку, або корабля у стінки під час тривалих робіт - також. А ось знайти корабель у морі - навряд, бо він може будь-якої миті змінити курс", - пояснюють фахівці.

Удари по російському флоту

У суботу, 4 листопада, в окупованій Керчі прогриміли нові вибухи. Як зазначив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук, ЗСУ завдали ракетного удару по інфраструктурі суднобудівного заводу "Затока" в Керчі, де стояв один з найсучасніших кораблів російського Чорноморського флоту.

В результаті удару постраждав малий ракетний корабель окупантів РФ Аскольд проекту 22800 Каракурт. Олещук підтвердив ураження.

Як писав Главред, у ніч на 30 жовтня ЗСУ вдарили по місцю дислокації ракетно-зенітного полку ППО Міноборони РФ поруч з населеним пунктом Оленівка на заході Криму. Поранення отримали нібито 17 російських військовослужбовців, а також було пошкоджено п'ять автомобілів, і одна з машин вже не підлягає відновленню.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новини заразКонтакти