Суд постановив звільнити Ситника з посади голови НАБУ

Артема Ситника суд вимагає звільнити з посади голови НАБУ / УНІАН

Підставою є рішення Конституційного Суду.

Окружний адміністративний суд Києва постановив звільнити посади директора НАБУ Артема Ситника і зобов'язав Мін'юст внести відповідні дані в держреєстри.

"Дійсно, суд сьогодні виніс рішення, яким, зокрема, зобов'язав Мін'юст внести дані в держреєстри щодо того, що Ситник не є директором НАБУ", - сказало джерело в ОАСК.

Також 26 жовтня суд вирішив поновити на посаді колишнього керівника другого підрозділу детективів НАБУ Олександра Карєєва, визнавши незаконним його звільнення. Уточнюється, що в рамках позову Карєєва видали окрему ухвалу про усунення причин і умов, що сприяють порушенню законодавства.

Підставою, за інформацією, є рішення Конституційного Суду, який визнав незаконним указ президента Петра Порошенка про призначення Ситника. У ДБР повинні відправити вказівку порушити кримінальну справу за невиконання рішення КС.

Читати такожРезонансне рішення КСУ про призначення Ситника: в ОП дали оцінку ситуаціїСуд зобов'язує Кабінет Міністрів вжити заходів щодо дотримання антикорупційним бюро закону, і заступникам директора НАБУ, щоб вони прийняли рішення про те, хто виконуватиме обов'язки керівника.

Зазначимо, наприкінці 2019 року НАБУ почало внутрішнє розслідування дій Олександра Карєєва у справі про заволодіння майном компанії з агропромислової групи Росток-Холдинг. Після результатів цього розслідування, в травні 2020 року, співробітника Бюро звільнили. Він оскаржив в ОАСК як своє звільнення, так і результати внутрішнього розслідування, вимагаючи повернути собі посаду.

Звільнення Ситника

Автор: Яна Катасонова
Новини заразКонтакти