Соратники Медведчука літали в захоплений Крим за паспортами РФ - ЗМІ

Соратники Віктора Медведчука сотні разів літали в захоплений Крим / УНІАН

Українські нардепи літали разом з російськими бізнесменами на літаках РФ.

Народний депутат від Опозиційної платформи - за життя Ренат Кузьмін виявився рекордсменом за кількістю відвідувань захопленого РФ Криму. З 2015 по 2019 рік він переміщався повітряним маршрутом Москва-Сімферополь-Москва (іноді Санкт-Петербург-Сімферополь) близько 240 разів.

Як йдеться в розслідуванні, опублікованому російською Новою газетою, нардеп ОПЗЖ неодноразово порушував законодавство України, в'їжджаючи на півострів через територію РФ, а також нібито користувався закордонним паспортом, який за кількістю цифр відповідає російському, проте який в базі РФ відсутній.

"У вересні 2019 вже з депутатським мандатом Кузьмін двічі, по старій пам'яті, злітав до Сімферополя з Москви. 9 березня 2020 року добирався з Мінська в російську столицю бізнес-джетом T7-BRG, а вже наступного дня поспішав бортом T7-GEM з Москви до Вільнюса", — пише видання.

За даними джерела в СБУ, літали разом з Кузьміним нардепи-однопартійці Тарас Козак і Олександр Колтунович, а також нафтовий бізнесмен з Білорусі Микола Воробей, який потрапив під санкції ЄС, а також співзасновник охоронної компанії Шторм і одночасно помічник народного депутата України Медведчука Андрій Мартинов.

Читати такожМедведчук відхрестився від нафтової труби, яка потрапила під санкціїУ матеріалі уточнюється, що Козак 24 січня 2020 року летів з Ростова в Кишинів за документом, номер якого відповідає формату російського закордонного паспорта. Однак, як пише видання, всі інші перельоти, в тому числі і з Москви до Сімферополя, яких було чимало, він здійснював вже за українським закордонним паспортом.

Журналісти додали, що Козак літав і на російських бізнес-джетах разом з російськими бізнесменами, які є постачальниками спецтехніки для ФСБ, а також займалися поставками в Україну дизельного палива Роснефти по підсанкційному трубопроводу Самара — Західний напрямок.

Раніше опублікували нове розслідування про бізнес Віктора Медведчука у Криму і "ДНР". З'ясувалася інформація про бізнес сім'ї Віктора Медведчука в Криму.

Читати такожСтало відомо, куди напередодні санкцій РНБО перегнали "літаки Медведчука"

Санкції проти Віктора Медведчука:

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти