Суд обрав запобіжний захід активісту Стерненку

Стерненко буде 60 діб знаходиться під цілодобовим домашнім арештом / УНІАН

Клопотання прокуратури було задоволено.

Шевченківський райсуд Києва, всупереч протестам і сутичкам активістів з правоохоронцями, обрав запобіжний захід одеському активісту Сергію Стерненко у вигляді цілодобового домашнього арешту за два місяці.

Рішення оголосив суддя Володимир Бугіль, задовольнивши таким чином клопотання прокуратури.

Підозрюваний у залі суду заявив, що не знає, як він зможе виконати рішення суду. Активіст стверджує, що адресою відбування домашнього арешту вказана адреса військової частини в Одесі. Стерненко заявив, що залишатиметься у залі суду до тих пір, поки суддя Бугіль не роз'яснить йому, як можливо виконати рішення інстанції щодо запобіжного заходу.

У Facebook обвинувачений написав, що проживає в Києві, а у військову частину Одеси для відбування домашнього арешту його просто не пустять. Він припустив, що згодом його заарештують за невиконання рішення суду.

Нагадаємо, в травні 2018 року на Сергія Стерненка напали в Одесі. У скоєнні нападу підозрюють Олександра Ісайкула та Івана Кузнєцова. Стерненко смертельно поранив Кузнєцова ножем. Ісайкул теж був поранений.

Як раніше повідомлялося, Стерненко поділився, що в СБУ йому повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу.

Автор: Яна Катасонова
Новини заразКонтакти